| کد مطلب: ۱۰۳۷۸۶۷
لینک کوتاه کپی شد

دانــستنی‌هـــا

عوامل کاهش سرعت پيشرفت «پارکينسون»

يک فلوشيپ اختلالات حرکتي با اشاره به اينکه پارکينسون دومين بيماري شايع تخريب‌کننده سيستم عصب مرکزي در بين بيماري‌هاي مغزواعصاب به حساب مي‌آيد، گفت: پارکينسون يک بيماري پيش‌رونده است و تنها روش ثابت شده که توانايي کاهش سرعت پيشرفت اين بيماري را دارد، انجام ورزش و فعاليت‌هاي مداوم بدني است. دکتر مهري سالاري با اشاره به اين نکته که پارکينسون دومين بيماري شايع تخريب‌کننده سيستم عصب مرکزي در بين بيماري‌هاي مغزواعصاب به حساب مي‌آيد، اظهارداشت: پارکينسون يک بيماري مزمن است. ابتلا به اين بيماري معمولا در افراد بالاي 60 سال شايع است و شيوع آن در آقايان بيشتر از خانم‌ها است. علائم اصلي آن در فرد مبتلا، کندي در حرکت، سفتي و وجود لرزش است. وي با اعلام اينکه درمان دارويي در مراحل اوليه و پيشرفته پارکينسون مي‌تواند براي بيماران بسيار کمک‌کننده باشد، ادامه داد: خوشبختانه پارکينسون در بين بيماري‌هاي مغزواعصاب به‌خوبي به درمان دارويي جواب مي‌دهد و مي‌تواند باعث بهبود کيفيت زندگي بيماران و بهبود عملکرد فرد مبتلا شود، داروهاي مورد استفاده عوارض خاصي نداشته و فقط در برخي از بيماران باعث ايجاد حرکت اضافه شده که نشان‌دهنده تاثير خوب و کارکرد درست دارو است. اين متخصص مغزواعصاب گفت: پارکينسون يک بيماري پيش‌رونده است و تنها روش ثابت شده که توانايي کاهش سرعت پيشرفت اين بيماري را دارد، انجام ورزش و فعاليت‌هاي مداوم بدني است که از نظر علمي سه روز ورزش در هفته هر بار يکساعت بسيار کمک‌کننده و مفيد خواهد بود و تغيير در سبک زندگي تاثير بسيار زيادي در جلوگيري از ابتلا به پارکينسون را دارد. سالاري با تاکيد بر سبک زندگي سالم و مصرف سبزيجات و ميوه‌جات تازه و استفاده بيشتر از گوشت سفيد، ادامه داد: از نظر علمي ثابت شده که نوشيدن روزي يک فنجان قهوه مي‌تواند از ابتلا به پارکينسون جلوگيري کند و نقش موثري در حفاظت از سلول‌هاي عصبي را داراست. بايد توجه کرد که برخلاف باور عمومي که وجود لرزش را دليل بر ابتلا به پارکينسون مي‌داند، هر لرزشي بيماري پارکينسون نيست، به عنوان مثال بيماري شايع‌تري از پارکينسون به‌نام لرزش خوش‌خيم و يا لرزش خانوادگي وجود دارد که اين بيماري نيز با افزايش سن، شيوع آن بيشتر مي‌شود که در برخي از بيماران که لرزش دست و سر دارند امکان وجود اين بيماري دور از ذهن نيست که با مراجعه به پزشک و معاينه توسط يک متخصص مغزواعصاب و بررسي خصوصيات لرزشي و وجود و يا عدم وجود کندي و سفتي در حرکت تشخيص ابتلا به نوع بيماري آسان خواهد شد. وي گفت: در حال حاضر هيچگونه روش غربالگري براي تشخيص ابتلا به پارکينسون درآينده وجود ندارد و استفاده از MRI فقط تفکيک پارکينسون از ديگر بيماري‌هاست. بنابر اعلام انجمن پارکينسون ايران، سالاري با اعلام برنامه‌ريزي‌هاي حمايتي و ايجاد تسهيلات با هزينه‌هاي بسيار اندک براي کار درماني و ورزش‌هاي حرکتي توسط انجمن پارکينسون در آينده نزديک، افزود: از بيماران دعوت مي‌شود تا با ثبت اطلاعات خود در پايگاه اينترنتي انجمن پارکينسون به آدرس اينترنتي www.Pdiran.ir از اين برنامه‌هاي حمايتي که در دستور کار اين انجمن هست با خبر و بهرمند شوند و ياري‌رسان ما در کنترل اين بيماري در سطح کشور باشند.

عجيب‌ترين فوايد مصرف طولاني‌مدت «چاي»

محققان مي‌گويند مصرف طولاني‌مدت چاي مي‌تواند سلامت روده را بهبود بخشد و خطر ابتلا به بيماري‌هاي ناشي از اختلال خواب را کاهش دهد. ممکن است شنيده باشيد که نوشيدن بيش از حد چاي در نزديکي زمان خواب مي‌تواند خواب شما را مختل کند، اما طبق يک مطالعه جديد، مصرف طولاني‌مدت چاي ممکن است تاثير بي‌خوابي مزمن را بر سلامت کاهش دهد. محققان دريافتند که نوشيدن هميشگي چاي با کاهش خطر اختلالات مربوط به فلور روده و اسيدهاي صفراوي کبد مرتبط است. عدم تعادل در ميکروب‌هاي روده و اسيدهاي صفراوي ارتباط نزديکي با بيماري‌هاي متابوليک قلبي (CMDs) دارد، گروهي از بيماري‌ها که شامل ديابت نوع2 و بيماري‌هاي قلبي‌وعروقي مي‌شود. ژنگ جو شنگ سرپرست اين مطالعه گفت: بي‌خوابي مزمن به‌طور بالقوه مي‌تواند باعث اختلالات متابوليکي ميکروب‌هاي روده و اسيدهاي صفراوي شود و نوشيدن چاي ممکن است يکي از راه‌هاي تنظيم اين اختلالات متابوليک باشد. براساس مطالعات انجام شده، بي‌خوابي مزمن، يک اختلال رايج است که حدود 10 تا 20 درصد از بزرگسالان را در سراسر جهان تحت‌تاثير قرار مي‌دهد. علائم آن شامل مشکل در به خواب‌رفتن، بيدارشدن مکرر، خستگي و نوسانات خلقي است. طي شش سال، اين تيم تحقيقاتي الگوهاي خواب 1809 شرکت‌‌کننده را که در شهر جنوبي گوانگژو چين زندگي مي‌کردند به‌همراه رژيم غذايي و ساير فاکتورها را دنبال کردند. محققان دريافتند که بي‌خوابي مزمن رابطه قوي با ميکروب‌هاي خاص روده و اسيدهاي صفراوي دارد و اين ميکروب‌هاي روده و اسيدهاي صفراوي با بيماري‌هاي متابوليک قلبي مرتبط هستند. اما پس از مقايسه شرکت‌‌کنندگاني که به‌طور معمول چاي، قهوه، ميوه، محصولات لبني و ساير غذاها و نوشيدني‌ها مصرف مي‌کردند، محققان دريافتند کساني که چاي را در درازمدت مي‌نوشيدند کمتر به اختلالات ميکروب‌هاي روده و اسيدهاي صفراوي مبتلا شده و خطر کمتر ابتلا به بيماري‌هاي متابوليک قلبي دارند. اين شرکت‌کنندگان عمدتا چاي اولانگ، چاي‌سبز، چاي‌سياه مصرف مي‌‌کردند که طبق يافته‌هاي اين مطالعه براي سلامت متابوليک مفيد هستند. ارتباط چاي با اختلالات کمتري در ميکروب‌‌هاي روده و اسيدهاي صفراوي ممکن است به محتواي غني پلي‌فنل‌هاي چاي، فلاونوئيدها، آلکالوئيدها و ترکيبات آنتي‌اکسيداني مختلف نسبت داده شود که ترکيب ميکروبيوتاي روده و متابوليسم اسيد صفراوي را تعديل کرده و سيستم ريتم شبانه‌روزي مغز و روده را بهبود مي‌بخشد. ژنگ بيان داشت: نتايج نشان نمي‌دهد که نوشيدن چاي تا چه حد مي‌تواند خطر ابتلا به بيماري‌هاي متابوليک قلبي را کاهش دهد يا اينکه کدام چاي بيشترين تاثير را در کاهش خطر اين بيماري‌ها دارد. وي افزود: گام بعدي انجام تحقيقات ژنتيکي در مورد رابطه علت و معلولي بين نوشيدن چاي و کاهش خطر ابتلا به بيماري‌هاي متابوليک قلبي است.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار