| کد مطلب: ۱۰۱۸۱۴۶
لینک کوتاه کپی شد

خبر

بوریس جانسون اعلام کرد
پایان حضور نظامی انگلیس در افغانستان
بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس در جمع نمایندگان پارلمان این کشور اعلام کرد، حضور نظامی انگلیس در افغانستان به پایان رسید. همزمان با گمانه‌زنی‌ها درباره خروج آمریکا از افغانستان، نخست‌وزیر انگلیس به نمایندگان پارلمان این کشور خبر داده که حضور اشغالگرانه انگلیس در افغانستان بعد از ۲۰ سال به پایان رسید. روزنامه «گاردین» گزارش داد، بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس پایان ماموریت نظامی این کشور در افغانستان را اعلام کرد. این رسانه در گزارش خود اذعان کرد، خروج نظامیان انگلیسی از افغانستان بعد از ۲۰ سال حضور در این کشور، «به صورتی عجولانه و محرمانه» انجام شده است. طبق این گزارش، نخست‌وزیر انگلیس در اظهارنظری خطاب به نمایندگان پارلمان این کشور از پایان حضور نظامی انگلیس در افغانستان خبر داد.
تأکید دبیر کل سازمان ملل
بر تشکیل دولت لبنان
دبیر کل سازمان ملل متحد بر ضرورت تشکیل دولت لبنان در سریع‌ترین زمان ممکن به منظور حفظ ثبات و امنیت این کشور تأکید کرد. «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد با «زینة عکر» وزیر دفاع و سرپرست وزارت خارجه دولت پیشبرد امور لبنان تلفنی گفت‌وگو کرد. دو طرف در این تماس تلفنی، اوضاع لبنان، تشکیل دولت و بحران اقتصادی و معیشتی این کشور و نیز موضوع تمدید دوره فعالیت نیروهای سازمان ملل در جنوب لبنان (یونیفل) را بررسی کردند. به نوشته روزنامه «القدس العربی»، در بیانیه صادره از دفتر زینة عکر آمده است که وی در این تماس تلفنی، گوترش را در جریان اوضاع لبنان و چالش‌های پیش‌روی این کشور در سایه بحران حاد سیاسی، اقتصادی و معیشتی آن قرار داد. عکر همچنین خواستار حمایت سازمان ملل از لبنان برای خروج از این بحران دشوار شد. لبنان پس از انفجار بندر بیروت وارد یک بحران سیاسی شده است؛ لبنان در تاریخ چهارم اوت سال ۲۰۲۰ (۱۴ مرداد) در بندرگاه بیروت شاهد انفجاری مهیب بود؛ انفجاری که بیش از ۱۹۰ کشته و ۶۵۰۰ مجروح به دنبال داشت. به دنبال این انفجار و تشدید بحران سیاسی در این کشور «حسان دیاب»‌ نخست‌وزیر پیشین این کشور استعفا کرد و «مصطفی ادیب» با رأی پارلمان لبنان به عنوان مأمور تشکیل کابینه در این کشور انتخاب شد با این حال، او نیز پس از گذشت چند هفته انصراف خود را اعلام کرد تا اینکه «سعد الحریری»‌ نخست‌وزیر اسبق لبنان به عنوان مأمور جدید تشکیل کابینه در این کشور انتخاب شد اما او نیز تا امروز موفق به تشکیل کابینه جدید نشده و با «میشل عون» رئیس‌جمهور لبنان به اختلاف برخورده است.
«جاکوب زوما» به زندان رفت
«جاکوب زوما» که از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ میلادی رئیس‌جمهوری آفریقای جنوبی بود روز چهارشنبه خود را به پلیس معرفی کرد تا محکومیت ۱۵ ماهه خود را آغاز کند.
به گزارش یورو نیوز، زوما تنها چند دقیقه مانده به پایان مهلت در روز چهارشنبه با کاروانی از خودروهای امنیتی خانه خود را ترک کرد تا توسط پلیس بازداشت نشود. آخرین تلاش روز گذشته او برای عقب انداختن حکم بازداشت از سوی دادگاه عالی آفریقای‌جنوبی بی‌نتیجه ماند. وکیلان زوما از قاضی ارشد آفریقای جنوبی خواسته بودند که به دلیل تهدید جانی رئیس‌جمهوری سابق این کشور، حکم بازداشت وی را به تاخیر بیندازد. بنیاد زوما در بیانیه‌ای در توئیتر گفت: رئیس‌جمهور زوما تصمیم گرفته است از حکم بازداشت پیروی کند و خود را به پلیس معرفی کرده است. بازداشت زوما یک هفته پس از افزایش تنش‌ها در آفریقای جنوبی اتفاق می‌افتد. روز یکشنبه صدها طرفدار زوما در مقابل خانه او در استان کوازولو ناتال اجتماع کردند تا از بازداشت وی جلوگیری کنند. رئیس پیشین حزب کنگره ملی آفریقا که در ۶ می‌سال ۲۰۰۹ به عنوان رئیس‌جمهوری آفریقای جنوبی توسط اعضای پارلمان این کشور انتخاب شده بود، در ۱۴ فوریه ۲۰۱۸ تحت فشارهای سیاسی به دلیل اتهاماتی مبنی بر فساد اقتصادی و جنسی از مقام خود استعفا کرد. دادگاه قانون اساسی آفریقا در تیر ماه زومای ۷۹ ساله را به دلیل اهانت به دستگاه قضایی از طریق عدم حضور برای دفاع از اتهام فساد، به ۱۵ ماه حبس محکوم کرد. رئیس‌جمهوری پیشین آفریقای‌جنوبی همچنین با ۲ سال زندان به دلیل اتهام‌هایی مبنی بر مجاز دانستن خود برای غارت از خزانه دولت در طول تقریبا ۹ سال دوران ریاست‌جمهوری مواجه است. زوما متهم به فساد مالی از ژوئیه سال ۲۰۱۹ با استناد به مسائل پزشکی و نیاز داشتن به زمان برای آماده شدن به منظور دادرسی، درخواست حضور در دادگاه را نادیده گرفت. او تنها در ماه نوامبر برای مدت زمان کوتاهی در دادگاه حاضر شد اما پیش از بازجویی آنجا را ترک کرد.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار