نکاتی درباره مصرف میوه و سبزی
نرگس جوزدانی متخصص تغذیه
میوه و سبزی دو گروه اصلی برای موادغذایی هستند و میزان چربی بهعنوان یک ویژگی مهم در آنها صفر است. مقدار انرژی بهدست آمده از این محصولات بر پایه کربوهیدارتهاست که در میوه بیشتر از سبزی است. تامین انرژی از طریق قندهای ساده یا نشاستهای نیز در این دو گروه بهوجود میآید. میوه و سبزی تامینکننده بزرگ ویتامین C هستند و باید بهصورت تازه مصرف شوند، اما به برخی از بیماران گوارشی توصیه میشود تا آنها را بهصورت کاملا پخته میل کنند. این محصولات تامینکننده فولات برای بدن هستند، فولات یا ویتامین B۹ یکی از اساسیترین ویتامینها بهخصوص در بانوان در سنین باروری مهم بوده که باید مصرف شود. نکته مهم در مصرف میوه و سبزی این است که هر چه تنوع بیشتر باشد از خواص آنها بهره زیادی خواهیم برد. توصیه میشود از سبزیجات برگ تیره یا رنگی در رژیم غذایی خود بیشتر استفاده کنید تا خواص بیشتری به بدنتان برسد. مصرف سبزیجات، هویج، بروکلی و انواع کلمها در این روزها بسیار مهم است. سیر در گروه سبزیجات قرار گرفته و در کنترل فشارخون، کنترل قندخون و... تاثیر زیادی دارد. درباره فواید زنجبیل باید گفت که زنجبیل دارای خواص ضدالتهابی بوده و
بهصورت دمنوش یا در کنار غذا میتوان مصرف کرد. نخودسبز حدود ۵۰ درصد کربوهیدرات دارد و از سبزیجات خوب نشاستهای و پروتئینی بهحساب میآید. سیبزمینی شیرین هم یکی دیگر از گروههای سبزیجات بوده که منبع قوی از پیش ماده ویتامین A محسوب میشود و میتوان از آن استفاده کرد. سبزیجات، تکمیلکننده اکثر ریزمغذیها در شاخه ویتامینها و مواد معدنی هستند. درباره میزان مصرف میوه و سبزی در طول روز، هیچ منعی در زمان مصرف وجود ندارد اما در میزان مصرف سبزیجات باید دقت کرد، برای مثال افراد تیروئیدی باید سبزیجات را پخته بخورند تا دچار مشکلات جدی نشوند. یک فرد بالغ روزانه باید بین دو تا حداکثر ۴ میوه مصرف کند، با توجه به اینکه بیشتر افراد جامعه در رده وزنی ۶۰ تا ۸۰ کیلو هستند بیشتر از دو میوه در طول روز نباید استفاده کنند چرا که قند موجود در آنها باعث ذخیره چربی و افزایش وزن در افراد خواهد شد، اما افراد بالای ۹۰ کیلو میتوانند از ۴ میوه در طول روز استفاده کنند.
ارسال نظر