| کد مطلب: ۱۰۰۹۱۱۱
لینک کوتاه کپی شد

دانستنــــی ها

عواملی که باعث ایجاد «سنگ کلیه» می‌شوند
در سال‌های اخیر به‌علت افزایش نرخ ابتلا به چاقی و سایر عوامل پرخطر در زندگی، شانس ابتلای زنان به سنگ‌کلیه افزایش‌یافته و این در حالی است که این عارضه بیشتر مردان را درگیر خود می‌کند. سنگ‌کلیه زمانی ایجاد می‌شود که موادمعدنی مانند کلسیم، اگزالات و فسفات در مجاری کلیه متمرکز و به کریستال تبدیل می‌شوند. اگر می‌خواهید از تشکیل این سنگ‌ها پیشگیری کنید، باید از علل ابتلا به آن آگاه باشید. در ادامه علل شگفت‌انگیز که خطر ابتلا به این عارضه را تشدید می‌کنند، معرفی شده است:
ژنتیک
در برخی از افراد، بدن به‌دلایل ژنتیکی قادر به جذب اگزالات نیست و این افراد حتی اگر سبک زندگی سالمی هم داشته باشند، در معرض خطر ابتلا به سنگ کلیه هستند.
مصرف نوشابه
اگر فکر می‌کنید نوشیدن نوشابه‌ها به هضم موثر غذا کمک می‌کند، در اشتباه هستید. براساس تحقیقات فروکتوز موجود در این نوشیدنی‌ها باعث افزایش خطر ابتلا به سنگ‌کلیه می‌شود. مصرف روزانه یک قوطی نوشابه خطر ابتلا به سنگ‌کلیه را تا ۲۳ درصد افزایش می‌دهد.
خوردن بیش از حد گوشت
خوردن بیش از حد گوشت باعث افزایش اسیداوریک بدن شده و خطر ابتلا به سنگ کلیه را بالا می‌برد. کسانی‌که گیاهخوار هستند یا بیشتر ماهی می‌خورند، ۳۰ تا ۵۰ درصد کمتر در معرض خطر این عارضه هستند.
مصرف بیش از حد مکمل ویتامین C
براساس مطالعات اخیر، مکمل‌های ویتامین C عامل ابتلا به سنگ‌کلیه هستند. کسانی‌که بیش از ۷ مکمل ویتامین C در هفته دریافت می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه هستند. دلیلش هم این است که ویتامین C در فرم اگزالات دفع می‌شود و می‌تواند در مجاری کلیوی به سنگ تبدیل شود. البته هیچ ارتباطی بین غذاهای طبیعی سرشار از این ویتامین و ابتلا به سنگ‌کلیه وجود ندارد.
عدم دریافت کافی مرکبات
مرکبات حاوی سیترات هستند؛ ترکیباتی که خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می‌دهند. افزودن لیمو به آب آشامیدنی، راهی آسان برای پیشگیری از ابتلا به سنگ‌کلیه است.
مصرف کم کلسیم
تصور اکثر مردم این است که کاهش مصرف کلسیم باعث کاهش خطر ابتلا به سنگ‌های کلیوی می‌شود. این فرض اشتباه است چون بنا به نتایج تحقیقات، افرادی که رژیم‌های کم کلسیم دارند، بیشتر به سنگ‌کلیه مبتلا می‌شوند.
مصرف بیش ازحد سبزیجات تیره
سبزیجات تیره سرشار از اگزالات هستند و همانطور که گفته شد، این ماده خطر ابتلا به سنگ‌کلیه را افزایش می‌دهد. اگر سابقه ابتلا به سنگ کلیه را دارید، این سبزیجات را کمتر مصرف کنید.
کم آبی بدن
ننوشیدن کافی آب خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می‌دهد. اطمینان حاصل کنید که حداقل ۲ لیتر مایعات را در طول شبانه‌روز مصرف می‌کنید.
مصرف زیاد نمک
مصرف نمک به میزان زیاد باعث افزایش مقدار کلسیم دفع شده توسط کلیه می‌شود و خطر ابتلا به سنگ کلیه را تشدید می‌کند. اکثر نمک مصرفی ما در غذاهای فرآوری‌شده پنهان است.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار