نظارت ضعیف بر فروش آنلاین سوخت/ قاچاق در فضای مجازی افزایش یافته است
در روزهایی که ناترازی سوخت مشکلاتی جدی برای اقتصاد و رفاه مردم ایجاد کرده، خرید و فروش سوخت در فضای مجازی به یک مسئله بحرانی تبدیل شده است.
به گزارش آرمان ملی آنلاین، این شرایط، که با افت فشار و قطع گاز خانگی، محدودیت گازرسانی به نیروگاهها و صنایع، کمبود سوخت مایع در نیروگاهها و قطع برنامهریزی شده برق خانگی و صنعتی همراه است، باعث ایجاد ابهاماتی در خصوص فروش آنلاین سوخت شده است.
در فضای مجازی، از نفتخام صادراتی ایران گرفته تا بنزین، گازوئیل، مازوت و گاز مایع، همهچیز به فروش میرسد. با توجه به کمبود نظارت بر خرید و فروش سوخت در این فضا و منابع تأمین آن، به نظر میرسد قاچاق سوخت از طریق این پلتفرمها رواج پیدا کرده است.
علیاصغر عباسی، معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، بهطور خاص به رواج آگهیهای فروش سوخت در فضای مجازی اشاره کرده و از مسئولان خواسته است تا نظارت بیشتری بر عملکرد سایتها و پلتفرمهای فروش کالا اعمال کنند و از درج این گونه آگهیها جلوگیری شود.
بر اساس گزارشها، فروش آنلاین سوخت توسط افراد حقیقی و حقوقی در فضای مجازی، در حالی که نظارت کافی بر منابع تأمین آن وجود ندارد، میتواند بستر مناسبی برای فروش سوختهایی باشد که از مسیرهای رسمی خارج و به دست سوءاستفادهگران میرسند.
سوالی که مطرح میشود این است که منبع تأمین این سوختها کجاست؟ چرا که تأمین هر نوع سوخت یارانهای یا آزاد باید در فضای شفاف سامانه سدف و جایگاههای رسمی عرضه صورت بگیرد. پس چطور برخی افراد به حجم بالای سوختهای مختلف دسترسی دارند تا در فضای مجازی به فروش برسانند؟
از آنجا که قاچاق سوخت به عنوان بخشی از مصرف مردم در آمار رسمی ثبت میشود و باعث افزایش ناترازی سوخت میشود، ضروری است که مسئولان نظارت جدیتری بر آگهیهای فروش سوخت در فضای مجازی داشته باشند تا یکی از گلوگاههای قاچاق سوخت بسته شود.
ارسال نظر