آلودگی هوا و خطر لختههای خونی مرگبار؛ پژوهش جدید نشان میدهد
یافتههای یک بررسی جدید در ایالات متحده نشان میدهد افرادی که به طور درازمدت در معرض آلودگی هوا قرار دارند، به طور قابل توجهی بیشتر در معرض خطر ابتلا به لختههای خونی مرگبار هستند.
به گزارش آرمان ملی آنلاین؛ این تحقیق که ۱۷ سال دادههای شش شهر بزرگ آمریکا را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده، نشان میدهد که ساکنان مناطقی که آلودگی هوای بالاتری دارند، احتمال بیشتری برای دچار شدن به ترومبوآمبولیسم وریدی (VTE) دارند. این عارضه شامل دو نوع است: «ترومبوز ورید عمقی»، که در آن لخته خون در وریدهای عمیق بدن تشکیل میشود، و «آمبولی ریوی»، که زمانی اتفاق میافتد که لخته خون از محل تشکیل خود جدا شده و وارد شریانهای ریوی میشود، یک وضعیت تهدیدکننده زندگی است.
پژوهشگران این بررسی، نزدیک به ۶۷۰۰ بزرگسال را که در یکی از شش شهر بزرگ آمریکا زندگی میکردند، مورد بررسی قرار دادند و سلامت و کیفیت هوای آنها را زیر نظر گرفتند. پس از گذشت ۱۷ سال، حدود ۲۵۰ نفر از این افراد به دلیل ابتلا به ترومبوآمبولیسم وریدی در بیمارستان بستری شدند.
نتایج این بررسی نشان داد که افرادی که در مناطقی با بالاترین سطح آلودگی هوا زندگی میکنند، با بیشترین خطر ابتلا به این عارضه مرگبار روبرو هستند. به طور خاص، افرادی که در معرض ذرات ریز آلایندهها – مانند ذرات ناشی از سوختهای فسیلی در نیروگاهها و آتشسوزیها – قرار داشتند، ۳۹ درصد بیشتر از سایرین در معرض خطر لخته شدن خون بودند. همچنین، کسانی که به طور مزمن در معرض آلایندههایی مانند اکسید نیتریک و دیاکسید نیتروژن – عمدتاً ناشی از دود خودروها – قرار داشتند، تا ۱۷۴ درصد بیشتر در معرض خطر لختههای خونی خطرناک بودند.
پژوهشگران تاکید دارند که این نتایج به شواهد قبلی در مورد اثرات منفی آلودگی هوا بر سلامت عمومی افزوده میشود. آنها میگویند که این یافتهها نشان میدهد حتی ارتباطهای نسبتاً ضعیف میان آلودگی هوا و عواقب بهداشتی میتواند باعث افزایش چشمگیر پیامدهای منفی برای سلامت عمومی شود، زیرا آلودگی هوا به طور گستردهای در هوای تنفسی ما وجود دارد و ما به طور ناخودآگاه در معرض آن قرار داریم.
این مطالعه همچنین نشان داد که حتی در افرادی که هیچگونه بیماری ریوی یا سابقه سیگار کشیدن نداشتند، هنوز هم ارتباط میان آلودگی هوا و خطر ابتلا به ترومبوآمبولیسم وریدی مشاهده میشد.
یافتههای این تحقیق در نشریه انجمن متخصصان خون آمریکا (Blood Journal) منتشر شده است و توجه بیشتری به تاثیرات منفی آلودگی هوا بر سلامت عمومی جلب کرده است.
ارسال نظر