| کد مطلب: ۱۰۲۳۷۱۰
لینک کوتاه کپی شد

فتحعلی اویسی درگذشت

فتحعلی اویسی که از چندی پیش در بیمارستان بستری و به کما رفته بود، صبح سه‌شنبه، ۱۳ مهرماه درگذشت. فتحعلی اویسی بازیگر و کارگردان در مجموعه‌های تلویزیونی «بدون‌شرح»، «شهرقشنگ»، «کمربندها را ببندیم»، «داراوندار»، «زیرزمین»، «باغچه مینو» و... به ایفای نقش پرداخته بود. این هنرمند زاده ۲۱ دی ۱۳۲۴ و فارغ‌التحصیل کارگردانی و بازیگری سینما از دانشگاه ایالتی تگزاس در سال ۱۳۵۳ بود و در خوانندگی هم دستی داشت. اویسی در همان سال به ایران بازگشت و آغازِ فعالیت سینمایی‌اش، بازی در فیلم «قدغن» از علیرضا داوودنژاد در سال ۱۳۵۷ بود. او پس از اتمام تحصیل عضو سیمای جمهوری اسلامی ایران شد و در دهه ۱۳۶۰ در فیلم‌های بسیاری بازی کرد و چند فیلم را هم کارگردانی کرد. اویسی در اوایل دهه هفتاد دوباره به کارگردانی روی آورد و سومین فیلم بلندش «مریم‌ومیتیل» را ساخت که فیلم موفقی بود. فتحعلی اویسی در نیمه‌دوم دهه هفتاد در تلویزیون بسیار فعال بود. در سینما هم بازی ماندگار او در فیلم‌های «ناخداخورشید» (ناصر تقوایی، ۱۳۶۵)، «سرب» (مسعود کیمیایی، ۱۳۶۷)، «هی‌.جو» (منوچهر عسگری‌نسب، ۱۳۶۷)، «بانو» (داریوش مهرجویی، ۱۳۷۰)، «جهان پهلوان تختی» (علی حاتمی و بهروز افخمی، ۱۳۷۶) و «مومیایی۳» (محمدرضا هنرمند، ۱۳۷۸) در یادها مانده‌است.
علت درگذشت
مهرداد هاشمی؛ مدیرعامل بیمارستان لاله علت درگذشت فتحعلی اویسی، هنرمند باسابقه کشورمان را تشریح کرد. دکتر هاشمی درباره علت درگذشت فتحعلی اویسی اظهارکرد: جناب فتحعلی اویسی مدتی کسالت و به بیمارستان تردد داشتند. ایشان به‌دلیل بیماری که داشتند تحت عمل‌جراحی قرار گرفتند. عمل نسبتا سنگینی داشتند که خیلی خوب انجام شد و بعداز گذراندن دوره نقاهت از بیمارستان مرخص شدند. پس از آن هم برای چکاپ تشریف می‌آوردند و ما در خدمتشان بودیم. مدیرعامل بیمارستان لاله علت فوت فتحعلی اویسی را خونریزی مغزی عنوان کرد و در این زمینه توضیح داد: متاسفانه در چند روز گذشته آقای اویسی دچار خونریزی مغزی و به‌دنبال این مساله، دچار کاهش سطح هوشیاری شده بودند. به اورژانس بیمارستان لاله ارجاع شدند و بلافاصله اقدامات تشخیصی و درمانی انجام و بیمار به اتاق عمل برده شد. تحت‌عمل جراحی مغز و دستگاه تنفس مصنوعی قرار گرفتند ولی متاسفانه به‌دلیل وسعت خونریزی داخل مغز و از بین رفتن بخش زیادی از بافت مغز، نتیجه مثبتی حاصل نشد و به‌رغم تلاش شدید کادر درمان، صبح سه‌شنبه (13 مهرماه) ایشان را از دست دادیم.
کارهای ماندگار در سینما
در پی درگذشت فتحلی اویسی، انجمن بازیگران سینمای ایران پیام تسلیتی داد و در ادامه مروری داریم بر نقش ماندگارش در سینما که از یادمان نرفته است. فتحعلی اویسی بازیگر سینما و تلویزیون و کارگردان سینما فارغ‌التحصیل رشته کارگردانی و بازیگری سینما از دانشگاه ایالتی تگزاس آمریکا بود و آن‌طور که در کتاب «دانشنامه سینمای ایران» آمده است: فیلم‌کوتاه سه‌شنبه آخر را با بازگشتش از آمریکا در سال 1354 ساخت و فیلم مادر را هم به‌عنوان کارگردان در سال 63، باو در سال 66 ، مریم ‌ومیتیل در سال 1371 و سربلند را در سال 73 به‌عنوان کارکردان ساخته است. او در سینما، فعالیتش را با یک نقش کوتاه در فیلم قدغن علیرضا داودنژاد در سال 57 آغاز کرد. او در سال‌های بعد راهی به سوی خدا را به کارگردانی جلال مهربان در سال 58 بازی کرد و از فیلم‌های دیگرش به ترتیب سال و کارگردان می‌توان از ناخدا خورشید ناصر تقوایی در سال 65، پرنده کوچک خوشبختی پوران درخشنده در سال 66، سرب مسعود کیمیایی در سال 66، هی‌.جو منوچهر عسگری‌نسب در سال 67، گلسرخ حمید تمجیدی در سال 68، ریحانه علیرضا رییسیان در سال 68، هامون داریوش مهرجویی سال 68، سایه خیال حسین دلیر سال 69، حکایت آن مرد خوشبخت غلامرضا حیدرنژاد سال 69، بانو داریوش مهرجویی سال 70، قرق احمد هاشمی سال 70، دلشدگان علی حاتمی سال 70، مسافران دره انار؛ یدا... نوعصری سال 70، پرنده آهنین علی شاه‌حاتمی سال 70، پرواز را به‌خاطر بسپار حمید رخشانی در سال 71، آخرین خون منوچهر مصیری سال 72، بدل جهانگیر جهانگیری سال 72، مرضیه اسفندیار شهیدی سال 73، لژیون ضیا‌الدین دری سال 73، می‌خواهم زنده بمانم ایرج قادری سال 73، اعاده امنیت حمید رخشانی سال 74، پاتک علی‌اصغر شادروان سال 74، حادثه در کندوان جهانگیر جهانگیری سال 74، همسفر مهدی مدنی سال 76، جهان پهلوان تختی بهروز افخمی سال 76، یک‌قدم تا مرگ بهروز فرجی سال 77، مومیایی 3 محمدرضا هنرمند سال 78، زندانی 707 حبیب‌ا... بهمنی سال 80 و دوشیزه محمددرمنش سال 81 نام برد. انجمن بازیگران سینمای ایران هم در پی درگذشت فتحعلی اویسی نوشت: خبر کوتاه درگذشت فتحعلی اویسی ما را برد به خاطرات نقش‌های ماندگارش در سینما. او که جدی‌ترین فعالیت حرفه‌ای خود را با بازی در ناخدا خورشید ناصر تقوایی آغاز کرد، در فیلم‌های چون پرنده کوچک خوشبختی، تفنگ‌های سحرگاه، سرب، هی جو! ریحانه، گلسرخ، هامون ، حکایت آن مرد خوشبخت، مسافران دره انار، پرنده آهنین، دلشدگان، قرق، پرواز را به خاطر بسپار، مرضیه، می‌خواهم زنده بمانم، حادثه در کندوان همسفر، بانو، مومیایی3 و... از جمله آثار ماندگارش در سینما بود.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار