علائم غلظت خون
رئيس بخش هماتولوژي، آنکولوژي بيمارستان شريعتي گفت: غلظت خون ثانويه عمدتا به مصرف سيگار و قليان و همچنين زندگي در ارتفاعات و شهرهاي با آلودگي بسياربالا ارتباط پيدا ميکند. غلظت خون بهصورت ثانويه در نتيجه کمبود اکسيژن در خون رخ ميدهد. دکتر سيداسدا... موسوي فوقتخصص خون و سرطان بزرگسالان (هماتولوژي- انکولوژي) با اشاره به غلظت خون و علائم آن اظهارکرد: غلظت خون به معني افزايش هموگلوبين و هماتوکريت در خون است. رئيس بخش هماتولوژي، آنکولوژي بيمارستان شريعتي بيان کرد: فرم اوليه اين بيماري معمولا در نتيجه افزايش فعاليت مغز و استخوان اتفاق ميافتد و در غالب موارد نيز با افزايش گلبولهاي سفيد و پلاکتهاي خون همراه است. دکتر موسوي گفت: در بسياري از موارد غلظت خون تغيير ژنتيکي است که روي يکي از کروموزومها اتفاق ميافتد و در نهايت علائمي ايجاد ميکند که باعث مزاحمت براي بيمار ميشود.
علائم
وي ادامه داد: اين علائم ميتواند بهصورت سردرد، سرگيجه، اختلالات بينايي، ضعف و خستگيپذيري در بيمار باشد. همچنين برافروختگي در «صورت» و قسمت بالاي قفسهسينه و گردن نيز ميتواند از علائم غلظت خون باشد. فوقتخصص خون و سرطان بزرگسالان تصريح کرد: غلظت خون گاهي منجر به افزايش متوسط فشارخون ميشود که اين مورد نيز ميتواند به علائم بيمار اضافه شود.
درمان بيماران مبتلا
دکتر موسوي بيان داشت: در بيماران معمولا طحال کمي نسبت به طحال معمولي، بزرگ است. وي گفت: درمان اين بيماران که به آنها پليسايتميک گفته ميشود و در مورد پليسيتمي اوليه يا غلظت خون اوليه است؛ از فصدخون مکرر و آسپرين استفاده ميشود. رئيس بخش هماتولوژي، آنکولوژي بيمارستان شريعتي ادامه داد: اين بيماري در افرادي که سن بالاي 65 سال و کسانيکه حوادث عروقي مانند لختهشدن خون در رگها براي آنها اتفاق افتاده و يا دچار خونريزي شدهاند، ايجاد ميشود به همين دليل اين افراد بايد از داروي هيدروکسياوره استفاده کند.
علت
دکتر موسوي افزود: غلظت خون ثانويه عمدتا به مصرف سيگار و قليان و همچنين زندگي در ارتفاعات و شهرهاي با آلودگي بسياربالا ارتباط پيدا ميکنند. غلظت خون بهصورت ثانويه در نتيجه کمبود اکسيژن در خون رخ ميدهد. وي ادامه داد: در اين موارد بايد عواملي که باعث غلظت خون شدهاند، کنار گذاشته شوند بهطورمثال اگر فرد سيگار و يا قليان مصرف ميکند بايد آنها را ترک کند و اگر در ارتفاعات زندگي ميکند بايد زندگي خود را به سطح دريا نزديکتر کند. فوقتخصص خون و سرطان بزرگسالان تاکيد کرد: اگر فرد در شهري که آلودگي بالايي دارد دچار غلظت خون شده است بايد روش زندگي خود را تغيير دهد و براي داشتن زندگي سالمتر به شهري با آلودگي کمتر مهاجرت کند.
مصرف غذاهاي چرب
دکتر موسوي در پاسخ به اين سوال که آيا غلظت خون در افرادي که غذاهاي چرب مصرف ميکنند، ايجاد ميشود؟، گفت: غلظت خون به اين معني که هموگلوبين و هماتوکريت يا قرمزي و گلبولهاي خون افزايش پيدا ميکند، نيست. اما در کسانيکه چربي زياد مصرف ميکنند خون ميتواند حالت شيري پيدا کند. وي اضافه کرد: بعداز مصرف غذاهاي پرچرب فراوان، خون در افرادي که چربي خون بالايي دارند به رنگ شيري در ميآيد که همين امر سرعت گردش خون را کم ميکند و باعث ميشود فرد دچار گيجي و منگي شود؛ همچنين ممکن است گاهي اوقات سکتههاي مغزي گذرا براي افراد اتفاق بيفتد.
علت خطرناکبودن بيماري
دکتر موسوي در ادامه با اشاره دليل خطرناک بودن غلظت خون افزود: غلظت خون شانس لختهشدن خون در رگها را افزايش ميدهد و اين اتفاق ممکن است در رگهاي حياتي رخ دهد و باعث بروز سکتهمغزي، قلبي و اتفاقات ناگوار شود.
ارسال نظر