ضربه سخت آمریکا به جنگ زدگان غزه/ کمک مالی تنها نهاد امدادرسان قطع شد
گرسنگی، ارزانترین سلاحی است که امریکا برای رژیم صهیونیستی فرستاد. غزه، بزرگترین زندان روباز جهان امروز در محاصره قحطی «دستساخته»، در آستانه تبدیلشدن به بزرگترین قبرستان جهان قرار دارد و در این اثنا، قطع کمکهای مالی امریکا به تنها نهاد امدادرسان به مردم این منطقه، چیزی غیر از تیر خلاص ایالات متحده به یک میلیون و ۲۰۰هزار آواره جنگ نیست.
به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از ایسنا، آمریکا به شاهرگ کمکهای حیاتی به غزه تیر خلاص زد. «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا اخیرا لایحه قطع مساعدتهای مالی به «آنروا»، تنها نهاد امدادی به غزه که به تصویب کنگره رسیده بود را امضا و آن را به قانون تبدیل کرد.
آنروا، مخفف «آژانس امداد و اقدامات سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک»، آژانس کمکرسانی است که سال ۱۹۴۹ (سال ۱۳۲۷) با هدف کمک به فلسطینیها از سوی سازمان ملل تأسیس شد و در ۷۵ سال گذشته مأموریتهایی چون ساخت و اداره مدارس، مراکز بهداشتی و درمانی و خدمات اجتماعی در داخل غزه به عهده داشته است. حمایت از میلیونها فلسطینی پناهجو در کرانه باختری، لبنان، اردن، سوریه و ... از دیگر مسئولیتهای آنرواست. بخش عمده نیاز مالی این نهاد از طریق کمکهای داوطلبانه شماری از کشورهای جهان تامین میشود.
رژیم اسرائیل اما بعد از «طوفانالاقصی» با طرح ادعایی مبنی بر اینکه ۱۲ نفر از ۱۳۰۰۰ کارمند این آژانس در عملیات حماس شرکت داشتند، هم جلوی فعالیت این نهاد را گرفت و هم خواستار قطع کمکهای مالی کشورهای مختلف به آنروا شد. ادعایی که از سوی سازمان ملل رد شد؛ بهخصوص که تلآویو هیچ مستندی را بهعنوان سند ادعاهایش ارائه نداد. با این حال شماری از نهادها و کشورها چون کمیسیون اروپا، کانادا، استرالیا و سوئد و در رأس آن آمریکا بهمحض طرح این ادعا کمکهای مالی خود به آنروا را بهصورت موقت به حالت تعلیق درآوردند.
اگرچه در یک ماه گذشته کمیسیون اروپا، دانمارک و استرالیا اعلام کردند پرداخت کمکها را از سر میگیرند، اما مجلس نمایندگان آمریکا بهتازگی هرگونه کمک مالی دولت این کشور به آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی را لغو کرد و جو بایدن با امضای این مصوبه آن را به قانون بدل کرد. کمکهای ایالات متحده که در سال گذشته بالغ بر ۴۲۲ میلیون دلار بود، معمولاً حدود ۳۰ درصد از بودجه آنروا را تشکیل میداد.
هرچند حمایت مالی، تسلیحاتی، سیاسی و دیپلماسی آمریکا از رژیم صهیونیستی هیچ نقطه و زاویه پنهانی ندارد و قطع کمک به آنروا نیز در همین چارچوب قابل درک است، اما آنچه از سوی محافل رسانهای و بینالمللی جهان مورد توجه قرار گرفت اصرار آمریکا برای نشاندادن «انساندوستی» و «تلاش برای محافظت از غیرنظامیان» در جنگ غزه است. ارسال چند بسته غذایی که با چتر در ساحل غزه فرود میآید و مانور گسترده رسانهای برای احداث یک کریدور دریایی که با کشتی از قبرس به غزه کمک برساند، دو پرده از نمایش آمریکا نزد افکار عمومی جهانی بهویژه رایدهندگان آمریکایی بود. نمایشی که بر اساس آنچه در روزهای گذشته از سوی دبیرکل سازمان ملل مطرح شد، علیالظاهر خیلی هم قانعکننده نیست.
«آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل که هر سال در ماه رمضان به یکی از کشورهای اسلامی سفر میکند، امسال از گذرگاه مرزی رفح میان غزه و مصر بازدید کرد و با بیان اینکه « صف کامیونهای کمکرسانی که در مصر متوقف شدهاند در یکسوی مرز و صف فلسطینیهایی که با گرسنگی مواجه هستند، در سوی دیگر مرز قرار دارد»، راهحل حقیقی کمک به مردم غزه را به جهان یادآوری کرد. اشاره او به حدود ۷۰۰۰ کامیونی بود که در مرزها متوقف شده اند و رژیم اسرائیل به آنها اجازه ورود نمیدهد
به گفته «فیلیپ لازارینی»، رئیس آژانس آنروا، آخرین باری که این نهاد توانست به شمال غزه که در محاصره شدید گرسنگی قرار دارد کمک برساند، دو ماه پیش بود. در همین راستا گوترش تاکید کرد که ادامه جنگ با خشونت و بمباران مستمر و کشتهشدن مردم و کارکنان سازمان ملل در نقاط توزیع کمک، به مانعی برای کمکرسانی در منطقه تبدیل شده است.
البته این اظهارات چون همیشه کارکردی بیشتر از تبلیغات برای فعال نشان دادن نهادهای بین المللی نداشته است چرا که در اثنای حضور گوترش در رفح و اظهار نگرانی او، رژیم صهیونیستی ۱۹ نفر را که در میدان کویت غزه در صف دریافت غذا بودند، به شهادت رساند و آمریکا نیز با قطع کمکهای خود به آنروا، به شاهرگ حیاتی امدادرسانی به غزه شلیک کرد!
ارسال نظر