| کد مطلب: ۱۰۴۲۱۴۸
لینک کوتاه کپی شد

دانــستنی‌هـــا

سندرم خستگی به جان مبتلایان
کووید19 می‌نشیند
یک مطالعه نشان داد: حدود نیمی از بیماران مبتلا به کوویدطولانی که مورد بررسی قرار گرفته‌اند با معیار‌های تشخیصی سندرم خستگی مزمن مطابقت دارند. شواهد جدید ارتباط بین کووید طولانی‌مدت و سندرم خستگی مزمن را تایید می‌کند. مطالعه جدیدی که در Nature Communications منتشر شده است، به شواهد رو به رشدی اضافه کرده است که شباهت‌های بین COVID طولانی و سندرم خستگی مزمن (ME/CFS) را گزارش می‌کنند. این تحقیق نشان داد که حدود نیمی از بیماران مبتلا به کوویدطولانی مطالعه شده با معیار‌های تشخیصی ME/CFS مطابقت دارند. سندرم خستگی مزمن به‌عنوان آنسفالومیلیت میالژیک (ME) نیز شناخته می‌شود و اغلب تحت عنوان ME/CFS به آن اشاره می‌شود. در چند سال گذشته، محققان به آرامی شروع به درک بهتر این بیماری کرده‌اند، و یک فرضیه نشان می‌دهد که می‌تواند توسط یک عفونت حاد ویروسی ایجاد شود. تعدادی از پاتوژن‌های مختلف مشکوک به تحریک ME/CFS هستند، از ویروس اپشتین بار گرفته تا ویروس‌های دنگی. برخی از محققان حدس می‌زنند که تا ۷۵درصد موارد ME/CFS را می‌توان مستقیما در یک عفونت ویروسی ردیابی کرد؛ بنابراین وقتی بیماران در سال ۲۰۲۰ به دنبال عفونت‌های حاد SARS- CoV- ۲ به تجربه بیماری‌های خستگی‌مانند مداومت کردند، بسیاری از محققان بر این باور پیوستند، کوویدطولانی که اکنون توسط بسیاری از پزشکان به‌عنوان عواقب پس از حاد عفونت SARS- CoV- ۲نامیده می‌شود، یک بیماری با مجموعه‌ای از علائم مختلف است، اما بسیاری از بیماران ویژگی‌های مشابه ME/CFS، مانند مه مغزی و کاهش ظرفیت ورزش برایشان رخ می‌دهد. در یک مطالعه جدید محقق شایبنبوگن و همکارانش تایید کرده‌اند که COVID- ۱۹ می‌تواند باعث ایجاد ME/CFS در برخی افراد شود. شایبنبوگن گفت: ارائه شواهد علمی برای تأیید این فرضیات، هر چند چیزی جز یک کار پیش پا افتاده است. تا حدودی به‌دلیل کمبود تحقیقات در مورد ME/CFS و این واقعیت است که هیچ معیار تشخیصی پذیرفته شده جهانی وجود ندارد. به لطف یک فرآیند تشخیصی بسیار کامل و مقایسه جامع با بیمارانی که با دنباله‌ غیرمرتبط با کووید به ME/CFS مبتلا شده‌اند، در حال حاضر توانسته‌ایم نشان دهیم که کووید۱۹ می‌تواند ME/CFS را تحریک کند. این مطالعه اولین داده منتشر شده از یک پروژه در حال انجام ردیابی خستگی پس از ویروس در بیماران COVID- ۱۹ است. این تحقیق روی ۴۲ شرکت‌کننده جوان متمرکز شد که همگی حداقل شش ماه پس از یک حمله حاد با کووید۱۹، خستگی متوسط ​​تا شدید و عدم تحمل فعالیت را تجربه کردند. تنها سه نفر در طول عفونت حاد خود در بیمارستان بستری شدند و همه شرکت‌کنندگان واکسینه نشده بودند. این گروه PASC با یک گروه کنترل متشکل از بیماران ME/CFS همسان با سن و جنس که به بیماری خود پس از یک دوره کوتاه بیماری ناشی از عفونت غیر کووید مبتلا شده بودند، مقایسه شد. حدود نیمی از گروه‌های پس از کووید با معیار‌های تشخیصی ME/CFS مطابقت دارند. اصلی‌ترین ویژگی متمایزکننده که گروه ME/CFS پس از کووید را از هم جدا می‌کرد، مدت زمان خستگی پس از فعالیت یا ورزش بود. در بیماران ME/CFS و بیماران پس از کووید که با معیار‌های تشخیصی ME/CFS مطابقت داشتند، بی‌حالی پس از فعالیت بیش از ۲۴ ساعت طول کشید. شایبنبوگن بیان کرد: این یافته‌های جدید نشان می‌دهد که کووید طولانی‌مدت یا PASC یک بیماری مزمن فوق‌العاده ناهمگن است. در برخی از بیماران ممکن است در شرایطی ظاهر شود که شبیه ME/CFS است، اما برای برخی دیگر کووید طولانی‌مدت می‌تواند شامل تعدادی علائم عصبی، عروقی یا قلبی عروقی جدید باشد. یافته‌های جدید همچنین حاکی از آن است که ME/CFS به‌طور بالقوه یک بیماری بسیار متنوع است. درک بهتر ویژگی این نوع از سندرم‌های خستگی پس از ویروسی به محققان کمک می‌کند تا درمان‌های آینده را توسعه دهند. شایبنبوگن تاکید می‌کند که در حال حاضر درمان‌های کمی برای کمک به بیماران مبتلا به این شرایط وجود دارد، بنابراین تلاش برای جلوگیری از عفونت‌های ویروسی احتمالا بهترین راه عمل در این مقطع زمانی است. داده‌های ما همچنین شواهد بیشتری ارائه می‌دهد که ME/CFS یک اختلال روان تنی نیست، بلکه یک بیماری جسمی شدید است که می‌تواند با استفاده از روش‌های عینی اندازه گیری و تشخیص داده شود. متأسفانه، درمان‌های فعلی برای ME/CFS ماهیت کاملا علامتی دارند؛ بنابراین من حتی از جوانان می‌خواهم با واکسینه شدن و پوشیدن ماسک FFP۲ از خود در برابر SARS- CoV- ۲ محافظت کنند

عامل مهم ابتلا به سرطان روده
نتایج یک بررسی جدید به یکی از عوامل مهم بروز سرطان روده در مردان پی برده است. به گزارش دیلی‌میل، نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد مردانی که غذاهای آماده «فوق فرآوری‌شده» می‌خورند سی درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند. سرطان روده‌بزرگ در اکثر موارد، از پولیپ‌های روده نشأت می‌گیرد که معمولا علامت بالینی خاصی در بدن ایجاد نمی‌کنند، ولی به مرور زمان تبدیل به سرطان می‌شوند. پولیپ‌های روده‌بزرگ، تکه‌های گوشتی برآمده است که از پوشش داخلی روده‌بزرگ نشأت می‌گیرند. فردی که پولیپ روده دارد ممکن است در ظاهر علامت یا ناراحتی خاصی نداشته باشد. اما این پولیپ‌ها در صورت عدم درمان ممکن است به سرطان تبدیل شوند؛ به‌طوری‌که سرطان روده‌بزرگ تقریبا همیشه از پولیپ‌ها یا ضایعه‌های پیش بدخیم روده منشأ می‌گیرد. محققان دریافتند، مصرف مکرر غذاهای فوق‌فرآوری‌شده می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان روده‌بزرگ را تا ۳۰ درصد افزایش دهد. غذاهای حاوی گوشت مانند سوسیس، بیکن و ژامبون از جمله مواردی هستند که در افزایش خطر بروز این بیماری نقش پررنگی دارند. مصرف زیاد نوشیدنی‌های شیرین و نوشابه‌های گازدار نیز خطر ابتلا به سرطان را در افراد افزایش می‌دهد.لو وانگ، نویسنده ارشد این پژوهش در بیانیه‌ای گفت: ما با این فکر شروع کردیم که سرطان روده بزرگ می‌تواند بیشترین تاثیر را از رژیم غذایی در مقایسه با سایر انواع سرطان بگیرد؛ گوشت‌های فرآوری شده که بیشتر آنها در دسته غذاهای فوق فرآوری شده قرار می‌گیرند، یک عامل خطر قوی برای سرطان روده بزرگ هستند.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار