نوشیدنیهایی برای فرار از گرمازدگی
باید بدانیم گرمای هوا شدت تعریق بدن را افزایش داده و سطح آب بدن کاهش پیدا میکند. نتیجه این کاهش بیحالی، ضعف و در موارد شدید و حادتر به کمارفتن فرد است. برای جلوگیری از بروز گرمازدگی رعایت نکاتی ساده اما کاربردی میتواند از بروز گرمازدگی و تبعات منفی آن جلوگیری کند. برای خنکشدن در روزهای گرم تابستان با محبوبترین نوشیدنیهای اصیل ایرانی و طرز تهیه و خواص آنها آشنا شوید.
سکنجبین
شربت سکنجبین یکی از قدیمیترین و لذیذترین نوشیدنیهای تابستانی است که از ترکیب آب، سرکه، شکر یا عسل و عصاره نعناع درست میشود. احتمالا با شنیدن اسم سکنجبین یاد کاهو سکنجبین خوردن در روزهای تابستان و حیاط خانههای قدیمی افتادید. شربت سکنجبین را هم میشود بهصورت شربت و نوشیدنی استفاده کرد هم میتوان با کاهو خورد که اتفاقا این ترکیب محبوبیت زیادی هم دارد. شربت سکنجبین طبع گرم دارد و برای رفع تشنگی، تعدیل حرارت بدن، پاکسازی کبد و پاکسازی صفرا بسیار مفید است.
تخمشربتی
تخمشربتی یکی از پرخاصیتترین نوشیدنیهای اصیل ایرانی است که ناجی روزهای گرم تابستانی است. علاوه بر پراستفادهبودن این شربت در پذیراییها و مهمانیهای تابستان، خیلی از افراد در سفره افطار هم حتما تخمشربتی را میگذارند؛ چرا که هم پرخاصیت است و هم تشنگی را رفع میکند. البته که خواص این شربت فراتر از رفع عطش و تشنگی است. این دانههای سیاه سرشار از فیبر، پروتئین، کربوهیدرات و چربیهای ضروری هستند و برای بهرهمندی از خواص آن توصیه میشود که بهصورت خام مصرف نشوند و دانهها در آب خیسانده شوند. از جمله خواص تخمشربتی میتوان به کمک به کاهشوزن، کاهش حرارت بدن، کنترل سطح قندخون، رفع یبوست، درمان سوزش سردل، تسکین سرفه و کمک به سلامت پوست و مو اشاره کرد.
بهارنارنج
شربت بهار نارنج را میتوان به جرأت بهترین نوشیدنی سنتی ایرانی دانست. در میان نوشیدنیهای اصیل ایرانی عطر خوش شربت بهارنارنج مثل و مانند ندارد و خاصیت آرامشبخشی آن هم مثالزدنی است. این شربت را هم با عرق بهارنارنج و هم با شکوفههای درخت نارنج میتوان درست کرد. بهارنارنج با تاثیر بر سیستم عصبی باعث کاهش استرس میشود و در درمان بیخوابی هم موثر است. همچنین برای رفع میگرن و سردرد از آن استفاده میشود. برای تقویت معده، تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت قلب و داشتن پوستی روشن و درخشان نیز نوشیدن این شربت لذیذ پیشنهاد میشود.
گلاب
استفاده از گلاب در طب سنتی بسیار توصیه شده و از زمانهای قدیم تا امروز یکی از پرمصرفترین و محبوبترین نوشیدنیهای اصیل ایرانی شربت گلاب است. شربت گلاب را هم میتوانید به تنهایی میل کنید و هم میتوان آن را با عرقیجات دیگر بهصورت ترکیبی نوش جان کرد. گلاب حاوی آنتیاکسیدان قوی است و میتوان از آن برای آرامش سیستم اعصاب مرکزی استفاده کرد. همچنین گلاب با وجود خواص ضدالتهابی برای پوست هم بسیار مفید است و بهعنوان محصول ضدپیری شناخته میشود. سرعت بخشیدن به بهبود زخمها، بهبود عملکرد مغز و درمان سردرد و درمان یبوست از دیگر خواص گلاب است.
زعفران
شربت زعفران خوشطعم بوده و از نوشیدنیهای اصیل ایرانی و در نشاطآوری زبانزد است. زعفران سرشار از انواع مواد معدنی، ویتامینهای A، C، E و ویتامینهای گروه B است و خواص درمانی زیادی دارد. مصرف شربت زعفران به کسانیکه مدام دچار استرس و اضطراب میشوند توصیه میشود؛ چرا که خواص ضدافسردگی دارد. شربت زعفران همچنین برای تقویت سیستم ایمنی، حفظ سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به دیابت، جلوگیری از کمخونی، تقویت استخوانها و کاهش نفخ شکم و درمان یبوست بسیار مفید است.
آبلیمو
شربت آبلیمو که یکی از نوشیدنیهای اصیل ایرانی است؛ البته از آنجا که سرشار از ویتامین C است و ویتامین C هم دشمن کروناست؛ این روزها نیز از نوشیدن شربت آبلیمو غافل نشوید. شربت آبلیمو آنتیاکسیدانی بسیار قوی است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. لیمو حاوی مقادیر فراوانی ویتامین C، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم و فیبر است و فرآیند هضم را بهبود میبخشد. جوانسازی پوست و کاهش چین و چروک، کمک به کاهشوزن، کاهش التهاب و کاهش عفونتهای ویروسی از دیگر فواید شربت آبلیموست.
بیدمشک
از گیاه بیدمشک، عرق بیدمشک بهدست میآید که ضمن خوشعطربودن بسیار پرخاصیت است و میتوان با آن یکی از لذیذترین نوشیدنیهای اصیل ایرانی را درست کرد. شربت بیدمشک بهعنوان یکی از نوشیدنیهای سنتی و محبوب شیراز هم معرفی میشود. بیدمشک دستگاه گوارش را تقویت کرده و اشتها را زیاد میکند. همچنین طب سنتی بیدمشک را درمانی برای اسهال میداند. مصرف عرق این گیاه به افرادی که دارای قندخون بالا هستند نیز توصیه میشود؛ البته بدون شکر و هر گونه ماده شیرینکننده. از دیگر خواص شربت بیدمشک میتوان به تقویت قلب، آرامشبخش اعصاب، تسکین سردرد و پاکسازی کیسه صفرا اشاره کرد.
خاکشیر
شربت خاکشیر یکی از معروفترین شربتهای خانگی است که بهراحتی و با مواد مختلف میتوانیم تهیه کنیم و همراه با وعدههای غذایی بهجای انواع نوشیدنیهای مضر سرو کنید و از خوردن آن لذت ببرید. شربت خاکشیر یکی از شربتهایی که است از گرمازدگی فصل تابستان جلوگیری میکند. برای تهیه شربت خاکشیر بعد از اینکه خاکشیر را تمیز کردید، داخل پارچی بریزید و روی آن آب بریزید و بعد شکر را به آن اضافه کنید؛ اجازه بدهید شکر مدتی بماند و بعد آن را هم بزنید. تا شکر حل شود، زمانیکه حل شد گلاب و در صورت تمایل مقداری آبلیموترش به آن اضافه کنید و تعدادی یخ داخل آن بریزید. شیرینی و ترشی شربت خاکشیر به ذائقه شما بستگی دارد.
ارسال نظر