تامین آب بدن در هوای گرم
تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه
بسياري از افرادي که تعريق زيادي دارند و با گرما مواجهه هستند تمايل دارند آب معدني را داخل فريزر بگذارند تا يخ بزند و آب خنک بخورند. جدا از اينکه پژوهشها نشان داده اين روشي سالم نيست و براثر اين فرآيند(سرماي زياد) پوشش پلاستيکي واکنش نشان ميدهد و ترکيباتي سرطانزا ايجاد ميشود و داخل آب رها خواهد شد و در درازمدت ميتواند سلامتي را به خطر بيندازد. اولين توصيه در مورد گرمازدگي اين است که افراد تلاش کنند در معرض گرماي شديد و تابش مستقيم نور آفتاب نباشند، ولي مثلا کسيکه پيکموتوري يا نانواست، اين امر براي برخيها مقدور نيست. بسياري از اين افراد به آب دسترسي دارند و از اين بابت مسالهاي وجود ندارد. راهحل خوب براي رفع گرمازدگي يا کمآبي بدن اين است که به اندازه نصف ليموترش داخل آب بچکانيد و بخش اعظمي از پتاسيم که از دست ميدهيد تامين شود. ضمنا آب طعمدار ميشود و خطر نيز کمتر خواهد شد. راهحل بعدي استفاده از ميوههاست، چون املاح دارند. دوم اينکه ميوهها فيبر دارند و اين براي افرادي که به هر دليلي نميتوانند آب بههمراه داشته باشند مفيد خواهد بود فيبر آب را در خود ذخيره ميکند و به تامين آب کمک ميکند و در واقع آن را داخل روده بزرگ رها ميکند و به تامين آب توسط بدن کمک ميکند. اين مکانيزم محافظتي است تا خطر کمآبي را کم کند. افراد سوال ميکنند که در تابستان روزانه چند واحد ميوه بايد مصرف کرد؟ براي ميوه در کمترين حالت 2 و در بهترين حالت 4 و بهطور متوسط 3 واحد در روز کفايت ميکند. يک سيب متوسط يک سهم است و بهطور مثال هر 2 يا 3 عدد «سيب گلاب» يک سهم است. موز به اندازه 2 مشت است و 2 سهم حساب ميشود. سبزي نيز هرچه بيشتر بخوريم بهتر است. هويج و نخودسبز و باقالي از جمله سبزيهاي نشاستهاي هستند و کالري دارند. وقتي ما بچه بوديم يکي از ميانوعدههاي رايج دوغ بود و در تابستان مصرف بالايي داشت و دوغ صنعتي و پاستوريزه کمتر بود و ماست ميخريدند و خودشان درست ميکردند و با کمي خيار، کشمش، گردو و مخلوط نان به غذا تبديل ميشد. من يکبار در يک برنامه تلوزيوني ترکيب ماست و دوغ را مقايسه کردم. يک ليوان دوغ ميتواند بسياري از املاحي را که بدن از دست ميدهد، تامين کند. دوغ هم پروتئين و هم کلسيم و هم سديم دارد. ولي متاسفانه در زمان حال کمتر مورد عنايت است.
ارسال نظر