| کد مطلب: ۱۰۲۶۷۴۸
لینک کوتاه کپی شد

مرگ ۵۵۲ نفر به‌علت برق‌گرفتگی

سازمان پزشکی قانونی اعلام کرد: از فروردین تا پایان مهر سالجاری ۵۵۲ نفر براثر برق‌گرفتگی در کشور جان خود را از دست دادند، این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل (۱۳۹۹) که آمار تلفات ۵۰۲ نفر بود، ۱۰ درصد بیشتر شده است. در ۷ ماه سالجاری از کل تلفات برق‌گرفتگی ۴۹۷ نفر مرد و ۵۵ نفر زن بودند. همچنین در این مدت بیشترین آمار تلفات برق‌گرفتگی در تیرماه با ۱۰۵ فوتی و کمترین آمار با ۴۶ فوتی در فروردین ثبت شده است. براساس این گزارش، استان‌های تهران با ۸۳، خوزستان با ۴۷، خراسان‌رضوی و فارس با ۳۷ و استان‌های کهگیلویه‌وبویراحمد با ۲، ایلام با ۳، زنجان و خراسان‌جنوبی با ۵ فوتی کمترین آمار تلفات را داشته‌اند. این آمار در استان چهارمحال‌وبختیاری نیز صفر گزارش شده است.
روند افزایشی برق‌گرفتگی
آمارهای سازمان پزشکی قانونی کشور نشان می‌دهد که آمار تلفات برق‌گرفتگی در پنج سال اخیر روندی افزایشی داشته و از ۵۹۵ نفر در سال ۱۳۹۵، به ۷۳۹ فوتی در سال گذشته (۱۳۹۹) رسیده است. به‌طورکلی در دهه گذشته (۱۳۹۰تا ۱۳۹۹)، ۶ هزار و ۸۰۰ نفر به علت برق‌گرفتگی در کشور جان خود را از دست دادند که سال ۱۳۹۲ با ۷۵۰ نفر دارای بیشترین آمار و سال ۱۳۹۵ با ۵۹۵ نفر دارای کمترین میزان مرگ‌های ناشی از برق‌گرفتگی بودند.
ناآشنایی با اصول پیشگیری
بررسی‌های انجام شده در سازمان پزشکی قانونی نشان می‌دهد که اغلب این حوادث به‌دلیل عدم آشنایی با اصول پیشگیری از وقوع برق‌گرفتگی و نیز بی‌توجهی به اصل کلی برق‌گرفتگی (یعنی عبور جریان برق از بدن به زمین) رخ می‌دهد. فیوزها، چه اتوماتیک چه غیراتوماتیک از برق‌گرفتگی جلوگیری نمی‌کند و جریان برق بسیار اندکی در حد ۱۰۰ میلی آمپر، در صورت عبور از بدن، با از کار انداختن قلب، موجب مرگ انسان می‌شود، در حالی‌که فیوزها با جریان ده‌ها و حتی صدها برابر این میزان هم از کار نمی‌افتند. به‌خاطر داشته باشیم فیوزها با قطع جریان برق از وقوع خرابی در سیم‌کشی و آتش‌سوزی پیشگیری می‌کنند و نمی‌توانند از برق‌گرفتگی و مرگ ناشی از آن جلوگیری کنند. از سویی سیم اتصال به زمین در پیشگیری از برق‌گرفتگی نقش موثری دارد. وجود سیم سوم در سیم‌کشی منازل (سیم اتصال به زمین) بسیار مهم بوده و به جلوگیری از برق‌گرفتگی کمک می‌کند. در این گزارش تاکید شده است: برق‌گرفتگی در محیط‌های مرطوب بسیار محتمل‌تر از محیط‌های خشک است. مقاومت دست خشک انسان در مقابل برق، هزاران برابر بیشتر از پوست خیس و مرطوب است. از خشک‌بودن دست خود هنگام استفاده از وسایل برقی اطمینان داشته باشیم و اجتناب از هر گونه تماس با وسایل هادی جریان برق به پیشگیری از بروز این حوادث کمک خواهد کرد. همچنین به یاد داشته باشیم در صورتی‌که با برق سر و کار داریم از کفش‌های عایق خشک استفاده کرده و مطمئن باشیم که زیرپا و محدوده اطرافمان مرطوب نیست. علاوه بر این مراقب باشیم هیچ قسمتی از بدن ما به‌طور مستقیم با زمین تماس پیدا نکند.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار