| کد مطلب: ۱۰۲۴۰۱۷
لینک کوتاه کپی شد

بهترین گزینه‌ها برای جلوگیری از «آسم»

زمانی‌که عملکرد سلول‌‌های عضلات در ریه‌ها مختل شود و دچار انقباض و سفت‌شدن شوند، آسم بروز می‌‌کند. این سلول‌ها روی سایر سلول‌‌ها نیز اثر می‌‌گذارند و شروع به تولید بیشتر مواد مخاطی غلیظ و جذاب می‌‌کنند. علائم آسم شامل؛ کوتاه‌شدن تنفس، سفت‌شدن قفسه‌سینه، عطسه، سرفه، مشکل در صحبت‌کردن و حتی از حال رفتن فرد است. توجه به توصیه‌های پزشکان، مصرف برخی غذاها و میوه‌‌ها به مقدار نیاز و کاهش مصرف غذاهای کنسروی و حاوی مواد نگه‌دارنده تاثیر زیادی در کاهش علائم و حملات ناشی از آسم دارد. در اینجا بهترین گزینه‌های غذایی برای جلوگیری یا تشدید علائم آسم معرفی شده است:
ماهی‌های چرب
منافع بهداشتی اسیدهای چرب امگا3 موجود در ماهی‌ها، فراتر از حافظت در برابر بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، دیابت، و آلزایمر است. این اسیدهای چرب در برابر حملات آسم نیز محافظت ایجاد می‌کنند. انواع ماهی‌های چرب خواص و اثرات ضدالتهابی دارند و می‌توانند مانند التهاب برونش شوند که علامت شایع حملات آسم است. خطر ابتلا به آسم در کودکانی که مادران آنها در زمان بارداری دو بار در هفته ماهی مصرف می‌کنند نیز به مراتب کمتر از سایرینی است که ماهی را در رژیم غذایی خود ندارند.
توت‌ها و سبزیجات
انواع توت‌ها و سبزیجات تیره رنگ مانند اسفناج، مقادیر بالای ویتامین C را دارند و مشخص شده که مصرف این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش خس‌خس سینه در کودکان مبتلا به آسم کمک می‌کند. مصرف مکمل‌های ویتامین C نیز خالی از فایده نیست و می‌تواند منجر به کاهش حملات آسم شود.
نوشیدن شیر
شیر نه تنها منبع بزرگ کلسیم است، بلکه غنی از منیزیوم نیز محسوب می‌شود؛ یک ماده معدنی کاهنده علائم آسم که در دانه‌های بذر کتان نیز موجود است. منیزیوم باعث شل‌شدن عضلات اطراف برونش می‌شود و راه‌های هوایی را باز نگه می‌دارد.
هویج
هویج فقط برای حفظ سلامت چشم مفید نیست بلکه بدن را در برابر آسم ناشی از ورزش نیز مصون نگه می‌دارد. بتاکاروتن موجود در هویج یک نوع آنتی‌اکسیدان است که در بدن تبدیل به ویتامین A می‌شود و باعث افزایش سیستم ایمنی بدن در برابر حملات آسم خواهد شد. هویج هرچه پررنگ‌تر باشد، کاروتنوئید بیشتری دارد.
آووکادو
یک دلیل دیگر برای اضافه‌کردن آووکادو به رژیم غذایی وجود دارد؛ آووکادو حاوی آنتی‌اکسیدانی به‌نام گلوتاتیون است که نگهبان ریه‌های شما در برابر استرس راه‌های هوایی و آسیب بافت‌ها محسوب می‌شود. چربی‌های مفید در آووکادو محافظ سلامت قلب، است، کلسترول بد یا LDL را کاهش داده و منجر به افزایش سطح کلسترول خوب یا HDL می‌شود.
سیر و پیاز
پیاز حاوی مقدار زیادی ترکیبات ضدالتهابی است که می‌‌تواند آسم را درمان کنند و علائم آن را کاهش دهد. همچنین مقدار زیادی آنتی‌‌اکسیدان فلاوونوئید کوئرسیتین دارد و به‌طور متوسط حاوی ۵۰ میلی‌‌گرم کوئرسیتین است؛ بنابراین اگر به‌طور روزانه پیاز مصرف کنید، شدت حملات آسم در شما کاهش خواهد یافت. پیاز، ۹ گونه ترکیب ضدالتهابی متفاوت دارد. مصرف آن کاملا بی‌‌خطر است و به ندرت دیده شده که کسی در اثر مصرف پیاز دچار آلرژی شود. سیر به‌خاطر طبیعت گرم خود یک سبزی مناسب برای درمان آسم و آلرژی به‌شمار می‌‌آید. در فلسفه چینی‌های باستان، سیر جایگاه ویژه ‌ای دارد و در درمان گیاهی بسیار مورد استفاده قرار می‌‌گیرد.
سیب
سیب و آب سیب حاوی فیتوکمیکال‌ها و مواد آنتی‌‌اکسیدانی است که عملکرد ریه را بهبود می‌‌بخشند، بنابراین به افرادی که از آسم رنج می‌برند توصیه می‌‌شود هر روز یک عدد سیب بخورند. در ضمن مصرف روزانه سیب توسط زنان باردار، احتمال ابتلا و تولد فرزندشان با مشکل آسم و یا آلرژی را کمتر می‌‌کند. پژوهش‌ها نشان می‌‌دهند مادرانی که در طول دوران بارداری دست‌کم هفته‌‌ای چهار عدد سیب می‌‌خورند، از بروز آسم و آلرژی در کودکانشان پیشگیری می‌‌کنند.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار