عوارض زیادهروی در مصرف نوشابه
مجیدحسن قمی نایبرئیس انجمن تغذیه
نوشابههای صنعتی چه انواع گازدار و چه آبمیوههای بدون گاز، حاوی مقادیر زیادی قند هستند. این قند باعث ایجاد استرس زیادی در بدن ما میشود. ۲۰ دقیقه پس از مصرف نوشابه، افزایش قندخون در بدن شکل میگیرد و کبد مجبور است که این میزان قند را تعدیل و در نتیجه چربیسازی کند، زیرا بدن ما توانایی ذخیره مقدار زیاد قند را ندارد، اما در چربیسازی این ذخیرهسازی، شدنی است و از این طریق، حجم کار کبد افزایش یافته و در نتیجه بدن دچار مشکل میشود. هنگام نوشیدن نوشابه بهجای اینکه بدنمان از کربوهیدراتهای پیچیده استفاده کند و پیک انسولین نداشته باشد و از یک قند ساده استفاده کند از شربت فروکتوز که حاوی مقدار زیادی قند است و در ترکیب اصلی نوشابه وجود دارد، استفاده میکند که باعث بروز مشکلات قلبیوعروقی در فرد شده و حتی منجر به اختلالات خلقی میشود. نوشابههای گازدار حاوی مقادیر زیادی اسیدفسفریک هستند. اسیدفسفریک برای اینکه از طریق کلیه دفع شود، نیاز دارد که از یک کلسیم هم استفاده کند و با آن پیوند بزند. یعنی باید مقدار زیادی کلسیم از بدن جذب شود تا بتواند این مقدار زیاد فسفر را دفع کند و این فشار زیادی به کلیه وارد میکند. نوشابههای موجود همه اسیدی هستند و این اسید در طولانی مدت بر روی مینای دندان اثر میگذارد. همچنین هنگامیکه نوشابه حاوی مقادیر زیادی کالری، وارد بدن میشود، دچار اضافهوزن میشویم که این چاقی منجر به ابتلای فرد به کبد چرب خواهد شد. در گروههای سنی بالای ۵۰ سال نیز مصرف نوشابه بهشدت تاثیرات منفی دارد، بهویژه در خانمهایی که در آستانه یائسگی هستند میتواند باعث بروز مشکلات هورمونی شود. در سنین میانسالی، افراد بهسمتی میروند که استخوانهای پوکتری دارند و استقامت استخوانیشان کمتر از سنین جوانی است و مصرف نوشابه در این افراد باعث میشود تا جذب کلسیم تا حد زیادی کاهش یابد و روند پوکیاستخوان سریعتر شود. متاسفانه مصرف آب در بین مردم بسیار کم است در حالیکه آب تنها مادهای است که هیچ کالری به بدن ما نمیدهد و متخصصان تغذیه معتقدند مصرف روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب برای حفظ سلامتی ضروری است. کمبود آب در بدن مشکلاتی مانند خشکی پوست، مشکلات قلبی، کلیوی و غیره را در افراد ایجاد میکند.
ارسال نظر