آیا نوشیدن «چای داغ» ضرر دارد؟
مصرف چای بهدلیل وجود برخی آنتیاکسیدانها برای سلامت بدن مفید است، اما باید نکاتی را در کنار این نوشیدنی مانند حرارت مناسب رعایت کرد. باید به این نکته توجه داشت چای بهدلیل دارابودن آنتیاکسیدان باعث افزایش سطح ایمنی بدن میشود. همچنین وجود فلوراید در چای از پوسیدگی دندانها جلوگیری میکند. اما بهتر است برخی نکات در کنار نوشیدن چای رعایت شوند تا این نوشیدنی تاثیر منفی برای سلامت بدن ایجاد نکند. توصیه میشود مدتی بعداز نوشیدن چای؛ مقداری آب ولرم بنوشید تا دندانهای شما با تغییر رنگ روبهرو نشوند. بهتر است چای را در قوری استیل یا فلزی دم نکنید؛ چرا که ممکن است ترکیباتی ایجاد شود که برای سلامتی مضر باشد؛ همچنین سعی کنید هربار برای دمکردن چای آب قوری را تعویض کنید و بعداز دمکشیدن تفالهها را خالی کنید تا رنگ و عطر آن تازه بماند. وجود برخی مواد در چای، جذب آهن را تا حدودی کاهش میدهد؛ بنابراین در صورتیکه کمبود آهن دارید یکساعت قبل و بعد از غذا چای نخورید. باید به این نکته مهم توجه داشته باشید نوشیدن چای با حرارت بیشتر از ۶۰ درجه برای سلامت بدن و مری ضرر بسیاری دارد، حداقل ۵ دقیقه صبر کنید تا چای خنک شود
و بنوشید. بسیاری از افراد تمایل دارند چای را با حرارت بالا میل کنند، اما بهدلیل خنکنشدن آن و متناسبنبودن با دمای داخلی بدن و مری؛ ممکن است تدوام نوشیدن چای با حرارت بالا عوارض جبرانناپذیری را در پی داشته باشد. البته در کنار نوشیدن چای با حرارت مناسب؛ باید به این نکته مهم توجه داشت که زیادهروی در نوشیدن آن در طول شبانهروز باعث یبوست در افراد میشود. بهتر است در کنار آن نعناع، زنجبیل و همچنین چای را کمرنگ بنوشید. بهدلیل وجود کافئین در چای بهتر است کودکان زیر ۱۲ سال از مصرف آن پرهیز کنند؛ البته افراد دیگر هم دو ساعت قبل از خواب چای ننوشند. درواقع نصف مایعات موردنیاز بدن باید از نوشیدن آب تامین شود، بنابراین تصور نوشیدن چای بهجای آب و تامینشدن آب بدن با این روش بهطور کامل نادرست است؛ همچنین مصرف بیرویه این نوشیدنی عوارض خاص خود مانند یبوست و تغییر رنگ دندانها را بههمراه دارد.
ارسال نظر