نکاتی در مورد ریزش مو
نرگس جوزدانی متخصص تغذیه
همه موادمغذی روی شادابی و سلامت مو نقش دارند. شادابی، سلامت و ریزش مو ارتباط متقابلی با مصرف ویتامین و هزاران فاکتور دیگر دارد که اگر در هرکدام از آنها اختلال ایجاد شود، ریزش موی افراد را بههمراه خواهد داشت. دریافت کافی پروتئین بهخصوص در بانوان اولین و مهمترین راهکار جهت تقویت موها و جلوگیری از ریزش آنهاست که از منابع گوشتها، تخممرغ، لبنیات و حبوبات تامین میشود و باید در طول روز به مصرف آنها توجه ویژه شود. دریافت موثر گوشت هم از ریزش بیرویه مو جلوگیری میکند؛ چرا که زینک برای شادابی مو موثر است و این مواد در منابع حیوانی یافت میشود؛ بنابراین اگر دریافت گوشت در فردی متعادل نباشد روی ریزش موی او تاثیرگذار خواهد بود. ویتامین A از دیگر منابع مهم جهت تقویت موهاست که جگر هم از خانواده آن بوده و بانوان بیش از آقایان به مصرف آن احتیاج دارند و استفاده از آن بسیار لازم و ضروری است، البته مصرف هویج و انبه هم در این موضوع بهعلت اینکه حاوی زیادی بتاکاروتن هستند مهم خواهد بود. کلسیم و ویتامین D هم در تقویت موها و جلوگیری از ریزش مو موثر هستند که به همین علت نباید از مصرف لبنیات و مکملهای غذایی غافل ماند. ویتامینهای گروه B از خانواده غلات نقش بسیار مهمی در پیشگیری از ریزش موها دارند، میوهها، سبزیجات، غلات و... دارای ویتامین B هستند و گفتنی است که ویتامین B۱۲ تنها در گوشتها نقش دارد و تمامی آنها میتوانند روی شادابی، سلامت موها، پیشگیری از ریزش موها نقش خیلی مهمی داشته باشند. مکملها همانطور که از نامشان پیداست تکمیلکننده هستند؛ بنابراین رژیم غذایی افراد باید مناسب باشد تا بتوان از مکملهای غذایی استفاده کرد، هرچه قدر هم مکملهای مخصوص ریزش مو را مصرف کنیم تا زمان استفاده موثر خواهند بود، اما اگر پایه خوبی در رژیم غذایی نداشته باشیم بهمحض قطع داروها، مجدد دچار ریزش مو خواهیم شد. اسیدآمینه یکی از موادغذایی ضروری جهت پیشگیری از ریزش موهاست که در منابع گوشتی و پروتئین یافت میشود و افراد باید در مصرف آنها توجه ویژهای داشته باشند. اگر فردی رژیم غذایی اشتباهی بگیرد، یعنی گرسنگی زیادی را در طول روز تحمل کند و بههر بهانهای موادغذایی را حذف کند و تنها بخش محدودی از آن را مصرف کند، حتما دچار ریزش موی غیرقابل درمان خواهد شد.
ارسال نظر