| کد مطلب: ۱۰۱۸۸۹۴
لینک کوتاه کپی شد

تحریم؛ بزرگترین سد ورود VAR به ایران

آرمان‌ملی: ماجرای استفاده از کمک‌داورویدوئی در فوتبال کشورمان با تشکیل کارگروه و البته حضور «فغانی» وارد فاز تازه‌ای شده است که البته به‌نظر می‌رسد در این بین تحریم‌ها بزرگترین مانع ورود این تکنولوژی به ایران است.
ورود فدراسیون
در شرایطی که طی 3 سال اخیر تکنولوژی ویدئویی در خیلی از کشورها و به‌خصوص در رقابت‌ها و تورنمنت‌های مهم به‌کار گرفته شده، این موضوع طی فصول اخیر با توجه به تحریم‌ها و مشکلاتی که وجود داشت در ایران نتوانسته به‌کار گرفته شود. اردیبهشت‌ماه سالجاری منصور قنبرزاده، سرپرست دبیرکل وقت فدراسیون که به‌تازگی جای خود را به کامرانی‌فر داده است، درباره برنامه‌هایی که برای ورود VAR به فوتبال ایران داشته‌اند، توضیح داده است: آقای حسن کامرانی‌فر از داوران برجسته و تحصیلکرده و شناخته شده داوری فوتبال کشور به‌عنوان سرپرست دپارتمان داوری انتخاب شدند که با کمک ایشان اقدامات بزرگی برای داوری فوتبال کشور انجام خواهد شد. قنبرزاده درباره VAR گفت: طبق برنامه‌ریزی صورت‌گرفته، از هفته آینده کارگروهی تشکیل می‌دهیم و ابتدا تمام سوابق فعالیت‌های قبلی مورد بررسی قرار بگیرد و سپس نسبت به شرایط موجود ادامه مسیر را امکان‌سنجی می‌کنیم. بالاخره براساس الزامات و دستورالعمل‌های فیفا باید تمام اقدامات انجام و مستندات جمع‌آوری شود. این کارگروه به‌صورت ویژه بحث VAR را پیگیری خواهد کرد. ما حرفی نمی‌زنیم که نشود به آن عمل کرد. منتهی همه می‌دانیم که کشور در شرایطی تحریمی‌ سختی قرار دارد و فیفا الزامات بسیار مهمی‌ برای استفاده هر کشور از سیستم VAR تعیین کرده است. پس این قضیه با توجه به محدودیت‌های مالی برای انتقال پول و تحریم‌های بانکی و... کمی ‌زمان‌بر خواهد بود. ولی ما کار رسمی‌ را برای استفاده از این تکنولوژی در فوتبال کشور از هفته آینده همان‌طور که عرض کردم با جدیت با دستور ریاست آغاز خواهیم کرد.
ورزشگاه‌های داوطلب
سهیل مهدی در خصوص اینکه آیا شرایط استفاده از VAR‌را در فوتبال کشورمان داریم، عنوان کرد: بله، مدلی که باید وارد ایران شود هم به تایید فیفا رسیده اما برای نصب و راه‌اندازی سیستم کمک‌داورویدئویی مسیر و فرآیندی باید با آموزش طی شود. در هر مرحله که طی شود فیفا تایید می‌کند. مسیر تایید مقداری طولانی است و امیدوارم هرچه زودتر کار را شروع کنیم تا بتوانیم این مسیر را طی کنیم. اما به‌واسطه سخت‌افزار، شرایط کاملا فراهم است. بعضی از ورزشگاه‌ها از جمله نقش‌جهان، شهدای فولاد و آزادی هم داوطلب شده‌اند. امیدوارم فرآیند این پروژه هرچه زودتر آغاز شود.
صحبت عزیزی‌خادم
رئیس فدراسیون فوتبال اظهارداشت: با توجه به اینکه پروسه استفاده از تکنولوزی VAR یک فرآیند بلندمدت است و مرحله‌به‌مرحله زیرنظر فیفا طی شود، نیاز به زمان داریم و نگاه‌ها باید واقع‌بینانه باشد و ایجاد توقع بیهوده نداشته باشیم. جلسه کارگروه سیستم کمک‌داورویدئویی(VAR) با حضور رئیس فدراسیون، رئیس سازمان لیگ، سرپرست دبیرکلی و اعضای کارگروه در دفتر رئیس فدراسیون برگزار شد. عزیزی‌خادم در ابتدای این جلسه گفت: با توجه به اینکه پروسه استفاده از این تکنولوزی یک فرآیند بلندمدت است و مرحله‌به‌مرحله زیرنظر فیفا طی شود، نیاز به زمان داریم و نگاه‌ها باید واقع‌بینانه باشد و ایجاد توقع بیهوده نداشته باشیم. خدمات شرکت‌های داخلی و خارجی توسط کارگروه بررسی و ارزیابی می‌شود. وی در ادامه اضافه کرد: فدراسیون فوتبال از تله بدهی که در آن افتاده بود، نزدیک به ۳۰ میلیارد تومان بدهی معوقه را پرداخت کرده است. هر تصمیمی‌که کارگروه VAR در این زمینه بگیرد از جانب فدراسیون مورد تایید است. زبده‌ترین افراد در این گروه حضور دارند. مشکل مالی برای استفاده از این تکنولوژی نداریم، بلکه مشکلی اصلی تحریم‌هاست. رئیس فدراسیون در پایان این نشست یادآور شد: آن‌طور که گفته می‌شود داوری مظلوم است، در حال حاضر به این صورت نیست. مدیران ارشد فدراسیون از حوزه داوران انتخاب شده است. بودن علیرضا فغانی در این کارگروه غنیمت است. حتی زمانی‌که وی در ایران حضور نداشته باشد در جلسات به‌صورت ویدئوکنفرانس شرکت خواهد کرد. لازم به توضیح است، در این نشست اعضا درباره روند راه‌اندازی VAR، میزبانی مسابقات مرحله نهایی جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر و آماده‌سازی ورزشگاه آزادی بحث‌وتبادل‌نظر کردند. در پایان این نشست مجددا تاکید شد که پروسه استفاده از این تکنولوزی یک فرآیند بلندمدت است و مرحله به مرحله این فرآیند زیرنظر فیفا باید طی شود. همچنین مصوب شد در روزهای آینده از ۱۵ شرکت موردتایید فیفا که توان تامین تجهیزات مورد نیاز را دارند، استعلام‌های لازم‌ اخذ شود.
نظر فغانی
علیرضا فغانی، داور بین‌المللی فوتبال کشورمان درباره راه‌اندازی سیستم کمک‌داورویدئویی در فوتبال ایران بیان کرد: یک کمیته تشکیل شد که داود رفعتی، مرادی و ابراهیم شکوری عضو آن بودند. در نهایت دوره آموزشی در ۲ مقطع برای راه‌اندازی این سیستم برگزار شد. در مقطعی با آمدن مومنی پروسه VARدنبال نشد، اما الان باید این پروسه با حداکثر سرعت انجام شود، چون مطالبات همه هواداران فوتبال است و امیدوارم اجرایی شود. فغانی بیان کرد: در کل دنیا از VAR استقبال شده است و در یورو ۲۰۲۰ هم کارساز بود. حتی اشتباهاتی هم بود که اگر در دربی پایتخت این سیستم را داشتیم، به من و تیم داوری‌ام کمک می‌شد. داور بین‌المللی فوتبال درباره کم‌اعتراض‌ترین دربی تاریخ با قضاوت او اظهارکرد: هر چقدر تنش و درگیری کمتر باشد، بازی‌های زیباتری را شاهد هستیم؛ اما در این دیدار متاسفانه تماشاگران نبودند. باید گفت همه درگیری‌ها از بازیکنان به سکو و بعد فضای‌مجازی کشیده می‌شود. فضای‌مجازی روی ارکان فوتبال هم فشار می‌آورد. فغانی عنوان کرد: من به سهم خودم گوشه‌ای از کار را می‌گیرم تا بازی‌ها را در ادامه مسابقات لیگ‌برتر آغاز کنیم تا بعداز اتمام لیگ ایران؛ در کشورم هستم. چون در یک گروه ایران و در گروه دیگر رقابت‌های نهایی جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر، استرالیا است؛ من شانسی برای قضاوت ندارم. امیدوارم به داوران ایرانی در این مسابقات قضاوت برسد. ما در جایی حضور داریم که عملکردمان موردارزیابی قرار می‌گیرد و غیبتم دلیل بر خط‌خوردن از جام‌جهانی نیست. فغانی در مورد دلتنگی برای فوتبال ایران بعداز مدت‌طولانی از آخرین قضاوتش بیان کرد: برای آدم‌های فوتبال ایران دلتنگ شدم، اما برای شرایط فوتبال باید بگویم نه، اینگونه نبود. در دربی خوشبختانه احترام دوطرفه خاصی بین تیم برگزارکننده و بازیکنان تیم‌ها بود و امیدوارم در برخورد با داوران جوان‌تر چنین رویه‌ای باشد تا داوران راحت‌تر کار کنند.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار