| کد مطلب: ۱۰۱۸۶۷۲
لینک کوتاه کپی شد

تهران و ۳۱ مخاطره احتمالی


در تهران هر روز حوادث بسیاری رخ می‌دهد، آتش‌سوزی‌های گسترده و جزئی، طوفان، رعد و برق، زمین‌لرزه، تصادفات و حوادث مربوط به پمپ‌بنزین‌ها و.. این در حالی است که اگر از یک شهروند تهرانی سوال کنیم تهران را چند مخاطراه احتمالی تهدید می‌کند، درباره بعضی از این مخاطرات اطلاعاتی ندارند. احمد بختیاری در خصوص میزان آگاهی و آمادگی شهروندان تهرانی دربرابر مخاطرات و بحران‌های احتمالی پایتخت گفت: آماده‌سازی ساکنان یک شهر در برابر حوادث یکی از فاکتور‌های مهم آمادگی در برابر بحران‌هاست. وی ادامه داد: این در حالی است که برخی شهروندان تهران حتی نمی‌دانند که چه مخاطراتی در تهران وجود دارد. در شهری که شهروندان نمی‌دانند چه حوادثی ممکن است رخ دهد پس قطعا برای آن آماده نیستند. مدیر عامل سازمان مردم نهاد خانه نجات ایران گفت: شاید شهروندان درباره زمین‌ لرزه‌ای احتمالی که تهران را تهدید می‌کند اطلاعات داشته باشند، اما این فقط یکی از مخاطراتی است که تهران را تهدید می‌کند. همین امر باعث می‌شود حین وقوع حوادثی از جمله پلاسکو رفتار شهروندان نادرست بود و نیرو‌های امدادی برای رسیدن به ساختمان با دردسر روبه‌رو شوند. این مدرس امداد و نجات با بیان اینکه در دنیا ۴۳ حادثه طبیعی و انسان‌ساز ممکن است رخ دهد گفت: حادثه سیل هم انسان‌ساز و هم طبیعی است؛ طبیعی آن است که بر اثر بارش رخ می‌دهد و انسان‌ساز بر اثر باز کردن سد به وجود می‌آید. حوادث فروچاله، نشست زمین، طوفان و... حوادثی است که می‌تواند در تهران رخ می‌دهد. احتمال وقوع حدود ۳۱ حادثه طبیعی و انسان ساز در تهران وجود دارد. وی ادامه داد: از آنجایی که این مخاطرات را نمی‌شناسیم، پس اقدامات قبل، حین و بعد از آن را هم بلد نیستیم. بختیاری اظهار کرد: شهر تهران نیز تاب‌آوری و زیرساخت برای دوام آوردن در برابر حوادث را ندارد. می‌بینیم حین وقوع یک طوفان سنگ‌های ساختمان می‌ریزد، یا وسایل یک کارگاه ساختمانی به بیرون پرت می‌شود، چرا که فردی که در این کارگاه کار می‌کند حتی ذهنیت این را هم ندارد که طوفان یکی از مخاطرات تهران است.
تهران در برابر حوادث آماده نیست
وی افزود: پس به راحتی می‌توان گفت تهران در برابر حوادث آماده نیست، چرا که نه در دانشگاه، نه در مدرسه، نه در رسانه‌ها و.. نگفتند که ساکنان تهران شما با این تعداد از حادثه رو‌به‌رو هستید. برخی از شهروندان حتی فرق میان رانش و فروریزش را نمی‌دانند، این در حالی است که در این خصوص باید فرهنگ‌سازی شود. مدیر عامل سازمان مردم‌نهاد خانه نجات ایران اظهار کرد: حدود سال ۹۵، قرار شد سند خطرپذیری شهر تهران آماده شود که به پنج حادثه تهران در آن اشاره شد. برای هر کدام از محله‌ها این مخاطرات نوشته شد که کدام محله از سوی کدام‌ یک از این مخاطرات تهدید می‌شود. اما متاسفانه اطلاع‌رسانی آن، آنطور که باید انجام نشد. وی ادامه داد: با این شرایط آسیب‌پذیری بسیاری در برابر حوادث داریم. مثلا ملارد زلزله رخ می‌دهد و ترافیک تهران قفل می‌شود.
جزئیات انبار نفت شهران
بختیاری با اشاره به انبار نفت شهران گفت: بر اساس مصوبات قرار بود این انبار نفت جا‌به‌جا شود اما این اتفاق نیفتاد. وی در خصوص حوادث تهران گفت: در تهران همانند بسیاری شهرها مخاطراتی طبیعی زلزله، سیل، فروریزش، رانش، رعد و برق، طوفان، بهمن و.. اتفاق می افتد. سال گذشته در تهران بهمن اتفاق افتاد اما برخی اصلا تصور این را هم نداشتند که امکان دارد این حادثه در تهران رخ دهد؛ یا مثلا وقتی می‌گوییم خطر سیل تهران را تهدید می‌کند برخی می‌پرسند چطور ممکن است سیل در تهران رخ دهد. بختیاری ادامه داد: در بخش انسان‌سازها از انبار نفت تا انبار صنایع موشکی و... وجود دارد که ممکن است دچار آسیب شوند. اینها باعث رخداد حادثه می‌شود. همچنین حوادث حمل‌و‌نقلی نیز در تهران رخ می‌دهد. حوادث آتش‌سوزی ساختمان‌ها، مراتع و.. نیز از مخاطرات تهران است. مدیرعامل سازمان مردم نهاد خانه نجات ایران در خاتمه با تاکید بر لزوم آموزش ایمنی در همه سنین به ویژه دانش‌آموزان تاکید کرد: باید ایمنی در مدارس آموزش داده شود .

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار