خواص توتفرنگی
شهاب اولیایی متخصص تغذیه
توتفرنگی بهدلیل اینکه سرشار از آنتیاکسیدان است بهعنوان یک عامل ضدپیری و ضدالتهابی شناخته شده است. در واقع این میوه بهدلیل ویژگی خاص میتواند از بیماریهایی مانند سرطان، ناراحتیهای قلبیوعروقی، سکتههای قلبی و مغزی پیشگیری کند. با توجه به این موضوع که توتفرنگی منبع بسیار مهمی از پتاسیم است؛ برای افرادی که دچار فشارخون هستند یک انتخاب بسیار مناسب خواهد بود. مصرف توتفرنگی میتواند به تنظیم و کاهش فشارخون کمک کند. باید به این نکته توجه داشت که یکی از عوارض احتمالی بیماری کرونا پس از بهبودی، تشکیل لختهخون است که توتفرنگی بهعنوان یک میوه حاوی آنتیاکسیدان؛ نقش موثری در کاهش لختگیخون دارد. ویتامین c موجود در توتفرنگی میتواند سیستمایمنی بدن را تقویت کند. طبق تحقیقات اخیر مشخص شده که توتفرنگی حاوی مادهای خاص بهنام فیستین است که خاصیت ضدسرطانی دارد. در واقع فیستین رادیکالهای آزادی را که طی فرآیندهای مختلف در بدن تولید میشوند، خنثی میکند. این ماده موثر همچنین به رشد و تقویت بافت عصبی بدن کمک میکند که در نتیجه از اختلال پیشرونده در حافظه و یادگیری جلوگیری میشود؛ بنابراین مصرف ۲ یا چند توتفرنگی در هفته کمک میکند تا از زوال حافظه بهخصوص در زنان مسن پیشگیری شود. از دیگر خواص توتفرنگی میتوان به کاهش کلسترول بد خون اشاره کرد. باید به این نکته توجه داشت که مصرف توتفرنگی برای برخی افراد مطلوب نیست. بهعنوان مثال مصرف توتفرنگی برای افراد دارای آلرژی یا زمینههای آن توصیه نمیشود؛ چرا که میتواند حساسیت این افراد را تحریک کند.
ارسال نظر