| کد مطلب: ۱۰۱۳۹۸۳
لینک کوتاه کپی شد

نکاتی در مورد کاهش قندخون

نرگس جوزدانی متخصص تغذیه

مصرف برخی از دانه‌های مفید برای درمان بیشتر بیماری‌ها به‌خصوص کاهش قندخون موثر است. افراد باید نوشیدنی‌های مفید مانند تخم‌شربتی، خاکشیر و... را جایگزین نوشابه و مایعات مضر کنند. مصرف هر قاشق غذاخوری تخم‌شربتی می‌تواند نیاز بدن به منیزیم را برآورده کند، چرا که منیزیم یکی از موادمعدنی موثر در ساختار و متابولیسم بدن، ساختار استخوان‌ها، پیشگیری از خستگی و... است. تخم‌شربتی می‌تواند ۱۵ درصد کلسیم بدن را تامین کند، اما این به موضوع به معنای آن نیست که به‌صورت کامل جایگزین لبنیات شود، بلکه کفایت جذب از منابع مختلف، متفاوت بوده و دریافت کلسیم از منابع لبنیاتی از همه منابع مهمتر است. تخم‌شربتی دارای۱۰ درصد آهن است، آهن ۳ ظرفیتی موجود در تخم‌شربتی با عنوان آهن گیاهی حتی برای تامین آهن بدن کافی نبوده و نمی‌تواند منبعی برای آهن در نظر گرفته شود. تخم‌شربتی می‌تواند به‌عنوان دانه‌ای باخواص فراوان در نظر گرفته شود و برای دستیابی به آهن، منیزیم و کلسیم آن باید حتما دانه‌ها را جوید؛ در غیر اینصورت خواص آن جذب بدن نخواهد شد. تخم‌شربتی دارای فیبر محلول پکتین بوده که این ماده به‌شدت خوب است و هر یک قاشق غذاخوری آن تقریبا۷ گرم پکتین دارد و باعث بهبود پروبیوتیک‌ها در داخل دستگاه گوارش در روده بزرگ می‌شود که در جذب بسیاری از ریزمغذی‌ها مهم است. تخم‌شربتی باعث احساس سیری می‌شود، مطالعه‌ روی افراد مبتلا به دیابت نوع‌دو نشان می‌دهد اگر این افراد به‌مدت یکماه بعداز هر وعده غذایی یک قاشق غذاخوری از تخم‌شربتی را با آب مصرف کنند دچار کاهش قندخون می‌شوند. طبق یک مطالعه دیگر، پکتین موجود در تخم‌شربتی بعداز مصرف غذا باعث کاهش ۸ درصدی جذب کلسترل از طریق روده‌ها می‌شود که بسیار خوب است به شرط اینکه افراد موارد رژیم غذایی را رعایت کنند. همچنین تخم‌شربتی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی‌وعروقی، پیشگیری از عملکرد اکسیدان‌ها در بدن و پیشگیری از تخریب سلول‌های بدن نقش دارد و امگا۳ گیاهی موجود در آن هم برای درمان بیماری‌ها مفید است، اما کفایت جذب امگا۳ در بدن را نمی‌کند. اگر فردی هیچ منبعی از امگا۳ و منابع دریایی را مصرف نکند و تنها تخم‌شربتی را بجود تا حدودی می‌تواند امگا۳ بدن خود را تامین کند. زیاده‌روی در مصرف تخم‌شربتی به‌علت اینکه حاوی مقدار زیادی فیبر است، می‌تواند باعث ایجاد نفخ شدید در معده فرد شود و ویتامین k موجود در آن با دارو‌های رقیق‌کننده خون تداخل دارد بنابراین افراد مصرف‌کننده این دارو‌ها باید در مصرف تخم‌شربتی میزان تعادل را رعایت کنند.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار