| کد مطلب: ۱۰۱۲۵۴۲
لینک کوتاه کپی شد

فواید و مضرات «آجیل»

شهاب اولیایی متخصص تغذیه

مصرف بیش‌ازحد آجیل می‌تواند موجب افزایش وزن و چاقی شود. مغزدانه‌ها و آجیل حاوی میزان زیادی چربی هستند، مصرف بیش از حد آنها می‌تواند موجب افزایش وزن و چاقی شود. ولی اگر مغزدانه‌ها را به مقدار معمول و متوسط مصرف کنید، می‌توانید از خواص آجیل بهره‌مند شوید، زیرا مواد مغذی بسیاری دارند. از جمله فواید آجیل می‌توان به چربی خوبی که در آن وجود دارد اشاره کرد. در واقع چربی موجود در مغز آجیل از نوع اشباع نشده است که می‌تواند در بدن باعث کاهش چربی و کلسترول بد شود. در نتیجه می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی‌وعروقی را کم کند. پروتئین موجود در آجیل و انواع مغز‌ها از انواع گیاهی است و منبع خوبی برای تامین قسمتی از نیاز بدن محسوب می‌شود. آجیل سرشار از فیبر است. فیبرغذایی به تسهیل اجابت مزاج کمک می‌کند و به‌دلیل احساس سیری؛ مانع پرخوری در افراد می‌شود. البته این موضوع به شرطی است که افراد در مصرف خود آجیل پرخوری نکنند. آجیل حاوی انواع موادمعدنی از جمله روی و زینک است. این ماده غذایی حاوی مقادیر مناسبی از کلسیم، آهن، پتاسیم و آنتی‌اکسیدان است که از اکسیدشدن و تخریب سلول‌ها جلوگیری می‌کند؛ بنابراین می‌توانند به‌عنوان عوامل ضدسرطانی مطرح باشد. یکی از خواص مفید مغز‌ها و آجیل تقویت سیستم ایمنی بدن است؛ البته در کنار تمام این فواید مضراتی هم به‌دنبال دارد. یکی از مضرات آجیل در افرادی که اضافه وزن یا چاقی دارند، میزان انرژی و کالری بالای این تنقلات است. در واقع مصرف آجیل معادل یک وعده غذایی است؛ بنابراین اگر شخصی که دارای اضافه وزن است این مقدار آجیل را مصرف کند، انرژی بسیاری به بدن خود می‌رساند که می‌تواند تشدیدکننده اضافه وزن باشد. از دیگر مضرات آجیل می‌توان به وجود برخی مواد آلرژن یا حساسیت‌زا در برخی از انواع آن اشاره کرد. برای مثال در بادام‌زمینی ماده آلرژنی وجود دارد که اگر فردی حساسیت داشته باشد؛ می‌تواند برای این شخص مشکل‌ساز شود. این موضوع به‌خصوص در بیماران مبتلا به آسم باید بیشتر دقت شود. از دیگر مضرات آجیل، وجود مقادیر نمک در آجیل‌های بوداده است. افرادی که به فشارخون مبتلا هستند، باید نسبت به مصرف این دسته تنقلات، مراقبت کنند. به همین دلیل توصیه ما مصرف آجیل خام و بدون‌نمک است. از جمله نکات مهمی که زمان خرید آجیل وجود دارد این است که آجیل تازه باشد. در صورتی‌که ظاهر آجیل خیلی رنگی بود باید توجه داشته باشید که از این نوع آجیل خریداری نکنید. همچنین وجود حفره و کپک‌زدگی از نشانه‌های کهنگی آجیل است.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار