| کد مطلب: ۱۰۱۱۱۰۷
لینک کوتاه کپی شد

گــزارش

دکتر نادر توکلی:
موج چهارم کرونا به تهران رسید
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران با اشاره به افزایش تعداد نمونه‌های بستری و سرپایی بیماران کووید ۱۹ در تهران، گفت: برای اینکه کاملاً متوجه تأثیرات سفرها بر روند بیماری در کشور باشیم حدوداً ۱۰روز دیگر باید صبر کرد. فعلاً این نکته مشخص است که موج چهارم کرونا به تهران رسیده است.
نادر توکلی با اشاره به برگزاری جلسه استانداری تهران، گفت: ما شاهد افزایش ۳۷درصدی تعداد بیماران بستری‌ نسبت به هفته در شهر تهران هستیم و این موضوع سبب شده است وضعیت بیمارستان‌ها به‌ویژه در بخش مراقبت‌های ویژه متراکم باشد و وضعیت ارائه خدمت سخت‌تر صورت گیرد. با برگزاری جلسه مدیریت بحران تصمیمات جدیدی برای استان اتخاذ خواهد شد.وی افزود: بر‌اساس بخش‌نامه دکتر جان‌بابایی تغییراتی در تصمیم‌گیری‌ها پیرامون انجام اعمال و بستری بیماران الکتیو در شرایط فعلی صورت گرفته است و به احتمال زیاد براساس شرایط موجود، بیمارستان‌ها را به‌سمتی سوق دهیم که افزایش ظرفیت پذیرش بیماران مبتلا به کرونا را داشته باشند. در شرایط فعلی معمولاً یک سوم بیماران کووید ۱۹ نیاز به بستری در بخش مراقبت‌های ویژه دارند و این یعنی بیماران بدحال‌تری هستند. توکلی درباره تعداد مراجعه بیماران بستری و سرپایی مبتلا به کرونا در استان تهران، اظهار کرد: درحال‌حاضر شاهد افزایش تعداد بیماران سرپایی مبتلا به کرونا هستیم؛ همچنین روزانه حدود ۶۰۰نفر بیمار در بیمارستان‌های استان بستری می‌شوند؛ این‌در‌حالی است که تعداد مراجعه بیماران سرپایی روزانه به حدود ۴۷۰۰نفر رسیده است. بخشی‌از افزایش آمار مراجعه‌کنندگان به این دلیل است که در تعطیلات عید مطب‌ها تعطیل بودند و بیماران به همین دلیل به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کردند، اما کلاً در هفته دوم فروردین‌ماه به‌شدت شاهد افزایش تعداد نمونه‌های بستری و سرپایی بودیم. بر‌همین‌اساس معاونت درمان وزارت بهداشت با ابلاغ بخش‌نامه‌ای اعلام کرده است تا بیمارستان‌ها برای افزایش ظرفیت پذیرش بیماران کووید ۱۹ اقداماتی انجام دهند.وی افزود: البته این خبر خوبی نیست زیرا به نظر می‌رسد هفته سوم و چهارم فروردین بحران شدیدی در تهران داشته باشیم.وی با اشاره به شلوغی ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی در روزهای پس‌از تعطیلات عید، بیان کرد: برای دورکاری کارمندان، تغییر ساعات کاری و حمل و نقل عمومی نیز احتمالاً تصمیمات به‌جایی طی روزهای پیش رو گرفته می‌شود. معاون درمان ستاد کرونا استان تهران ادامه داد: برای روزهای آتی پیش‌بینی چندان جالبی از شرایط تهران نداریم؛ زیرا تعداد نمونه‌های بستری روبه افزایش است. درحال حاضر اکثر بستری‌ها و مراجعات خانوادگی است که نشان‌دهنده تأثیر سفرها، مهمانی‌ها، رعایت نکردن پروتکل‌ها و... است.وی گفت: البته برای اینکه کاملاً متوجه تأثیرات سفرها بر روند بیماری در کشور باشیم حدوداً ۱۰روز دیگر باید صبر کنیم. فعلاً این نکته مشخص است که موج چهارم کرونا به تهران رسیده است.

رفع سوءتغذیه کودکان
با آگاهی والدین
رئیس مؤسسه سلامت و بهداشت عمومی کشور گفت: سوءتغذیه کودکان نیازمند آگاهی والدین است و بی‌توجهی به این موضوع عوارض جبران‌ناپذیری بر نظام سلامت کشور وارد می‌کند. ربابه شیخ‌الاسلام افزود: کم‌وزنی و چاقی دو طیف سوءتغذیه دوران کودکی است که به ناآگاهی والدین به‌ویژه مادران برمی‌گردد و درحقیقت آنها ارتباطی بین سوء‌تغذیه کودک و آینده یا سلامتی او نمی‌شناسند. وی اظهار کرد: خانواده‌هایی که در مناطق محروم دارای کودکان دچار کم‌وزنی هستند و سوءتغذیه دارند، همه آنها از نظر اقتصادی فقیر نیستند بلکه برخی از آنها از روی ناآگاهی اولویتی برای سلامت کودک قائل نیستند و پول خود را صرف خرید هر چیز به جز آنچه کودک به آن نیاز دارد، می‌کنند. در حقیقت آنها ارتباطی بین سوءتغذیه کودک و آینده یا سلامتی او نمی‌شناسند، بنابراین آگاهی والدین و آموزش آنها بسیار اهمیت دارد. شیخ‌الاسلام افزود: با توجه‌به اینکه سوءتغذیه و بی‌توجهی به کودکان عوارض زیادی در بزرگسالی این کودکان برای جامعه به بار می‌آورد، متولیان سلامت عمومی و متعهدان به توسعه کشور باید مراقب این نکته کلیدی باشند که مراقبت از کودک در اوایل دوران کودکی بهترین و خردمندانه‌ترین سرمایه‌گذاری برای توسعه کشور بوده که شامل تغذیه خوب، رشد و تکامل مناسب و آموزش از همان بدو تولد است. این اپیدمیولوژیست تغذیه تصریح کرد: سوءتغذیه کودکان نیز می‌تواند باعث فقر جامعه شود؛ چون افراد مبتلا به سوءتغذیه توانایی کمتری برای کار بدنی و فکری دارند. کودکان جوامع فقیر بیشتر در معرض آسیب‌های ناشی از فقر هستند و در سنین پایین کمبودهای غذایی آنها ممکن است با کاهش شدید توانمندی‌های ذهنی زندگی آنها را تا آخر عمر با مشکلات متفاوت مواجه کند و اگر منطقه‌ای مبتلا به سوءتغذیه باشد، آن منطقه توسعه کافی پیدا نمی‌کند و فقیر می‌شود و همانطور فقر موجب تشدید سوءتغذیه و افزایش بیماری و مشکلات متعاقب آن می‌شود.شیخ‌الاسلام ادامه داد: درواقع تنها وزارت بهداشت و وزارت آموزش‌وپرورش نیستند که باید به این مسئله مهم توجه کنند بلکه کل دولت است که باید رابطه بین رشد و تکامل کودک و آموزش از بدو تولد را با توسعه آینده کشور درک کند. این رابطه چنان قوی است که اغلب محققانی که در حوزه مغز و یادگیری کار می‌کنند به این نتیجه رسیده‌اند که سرمایه‌گذاری در این دوران یعنی تولد تا سه سالگی و بعد تا ۶سالگی از سرمایه‌گذاری در آموزش عالی با صرفه‌تر است. ضمن اینکه هر هزینه‌ای که در زمینه مراقبت‌های زودهنگام و آموزش کودکان شود، باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های آتی می‌شود.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار