نکاتی در مورد مصرف «چای»
شهاب اولیایی متخصص تغذیه
چاي براساس کيفيت حاوي موادي بهنام آنتياکسيدان است. همچنين برخي مواد محرک مانند کافئين که سبب تحريک سيستم اعصاب مرکزي ميشوند، در چاي وجود دارد. در واقع مصرف چاي در مقاديرکم باعث رفع خستگي ميشود؛ اما مصرف بيش از حد آن اختلالاتي مانند تپش قلب، استرس و اضطراب را ايجاد ميکند. وجود آنتياکسيدان در چاي باعث ميشود راديکالهاي آزاد ايجاد شده در بدن از بين بروند. بنابراين براي پيشگيري از بيماريهاي قلبيوعروقي نوشيدن چاي باکيفيت و در حد تعادل ميتواند موثر واقع شود. البته چاي انواع و اقسام بسيار متنوعي دارد که در ادامه اين مطلب به برخي از آنها اشاره ميکنيم. چاي سفيد حالتي است که برگ و جوانههاي تازه از چاي پس از چيدهشدن و تحت عمل اکسيداسيون قرار نگرفتهاند. از ديگر اقسام آن ميتوان به چايسبز اشاره کرد که فرآيند اکسيداسيون تا مقدار کمي بر روي آن شکل گرفته است و آنتياکسيدان فراواني به خود اختصاص داده است. در مرحله بعد به چايقرمز ميرسيم که در واقع تمام برگهاي آن اکسيد ميشوند. به هر ميزان که فرآيند اکسيداسيون بيشتر شود، تغييرات مواد مغذي هم بيشتر خواهد شد. در واقع چاي رسوبدهنده آهن است و يکي از علل کمخوني و فقرآهن در بيشتر مردم، مصرف بيش از حد چاي محسوب ميشود؛ بنابراين افردي که به کمخوني مبتلا هستند از جمله خانمها نسبت به اين موضوع دقت بيشتري داشته باشند و تا يک ساعت بعداز صرف غذا؛ چاي ننوشند تا رسوب آهن صورت نگيرد. افرادي که بيماري قلبيوعروقي دارند حتما از چاي کمرنگ استفاده کنند؛ چرا که محرک سيستم عصبي است و ميتواند تپش قلب را افزايش دهد. همچنين افرادي که سنگکليه دارند بهتر است از چاي کمتر و کمرنگ استفاده کنند. برخي افراد در مصرف چاي افراط ميکنند که اين زيادهروي ميتواند يبوست و دفع آب بدن را افزايش دهد. در صورتيکه چاي به حد تعادل يعني 2 تا 3 فنجان در روز مصرف شود ميتواند براي سيستم بدن انسان مفيد باشد. همچنين توصيه ميکنيم فقط بر روي چاي تمرکز نکنيد و براي دريافت آنتياکسيدان از انواع دمنوشها استفاده کنيد تا موادمفيد بهصورت متنوع وارد بدن شوند.
ارسال نظر